Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

JAF LA DRUMUL MARE!

01. iunie. 2016

Cum trebuie să arate un candidat adevărat la fotoliul de primar? Ca aceia de pe panourile electorale stradale, că la afişe cât casa de cultură n-au mai avut voie.  Să fie un om de acțiune, de cuvânt, de inițiativă, tenace, neobosit în rezolvarea problemelor comunității. Unde găsim astfel de candidați? Greu de răspuns. Uşor de spus e mai degrabă cu ce se garnisesc promisiunile electorale. Cu echipe de zgomot, formate din simpaţizanţi sau angajaţi din instituţiile publice(n.n. care au!), pliante,  candidații de pe listele electorale promit mare belșug, mare. Râuri de miere, munți de…

Cursa pentru scaunul bun la primărie e adevărată aventură. Nenumărate sunt pățaniile primarilor în timpul unui mandat: unul este reţinut, altul arestat, următorul revocat şi tot aşa, până la final… pe interimat.

valcov-incatusat9500_NewsPGMPHovAlegerile electorale sunt un fel de ”vremea plății”, când electoratul sancționează clasa politică pentru „isprăvile” ei din ultimii patru ani. Mai clar? Zic unii că electoratul, fix atunci când trebuie să ia o decizie importată este lovit de amnezie. Greu de crezut că ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani în Slatina, atât în primărie dar şi în tot oraşul, pe toate lanurile, poate fi trecut cu vederea. A fost jaf, s-au dat contracte cu dedicaţie, ilegale, s-au dat şpăgi, s-au plătit lucrări fictive, s-au îmbăgăţit găştile şi-au păgubit bugetul local. Să facem o scurtă trecere în revistă, înainte de „ziua decontului”, a celor mai bănoase afaceri, pe banii slătinenilor.

Afacerea vânzarea SC ACETI către Rupiah la nici jumătate din peţul real al acţiunilor. Prejudiciu- 633.345,30 lei.(http://www.concretinolt.ro/administratie/jaful-dezvaluit-de-noi-se-confirma-oficial-curtea-de-conturi-olt-azi-sc-aceti/)

Afacerea spatii verzi– serviciu concesionat lui Rupiahpentru 30 de ani, aroape 200 milioane euro din bugetul Primăriei Slatina.Gaeria Raphael din str. Stockholm nr. 16, cu preţul de 7,5 milioane lei, şi casa din Centru Istoric sunt doar două din imobilele achiziţionate patroana din acte, Bobicu  Geanina la… sugestia lui Vâlcov. (http://www.concretinolt.ro/administratie/apocalipsa/)

Afacerea exploatarea piețelor si targurilor, dată unui anume Ghenciu în 2010, devenit pulifriciul cu lichidități dispus să cumpere la prima strigare City Hotel.(http://www.concretinolt.ro/ancheta/denuntatorul-ghenciu-pulifriciul-cu-lichiditatile/)

Afacerea bani pentru fotbal, miliarde lei de a Primăria Slatina şi CJ Olt către două echipe de fotbal administrate si falimentate de apropiați ai vicepreş. CJ Olt, Oprescu- finul Ivan a fost percheziționat si audiat in mai multe randuri de procurori în acest dosar penal.(http://www.concretinolt.ro/actualitate/boomerangul-fc-olt-azi-perchezitii-la-finul-lui-oprescu-ionut-ivan/)

Afacerea reabilitările termice– Vâlcov- 15 % şpaga, prețurile materialelor şi manopera, suportate din bani publici şi din buzunarul locatarilo,r dublate de constructorii de casă. (http://www.concretinolt.ro/ancheta/valcov-dosar-nou-spaga-15-reabilitari-termice/)

Afacerea locuinţe pentru GRUP- blocul V23, adevărat centru de comanda al grupului infractional organizat constituit, majoritatea membrilor primind direct sau prin persoane interpuse cate un apartament nou. Aici au găsit procurorii o parte din tablourile cumpărate din şpagă. (http://www.concretinolt.ro/actualitate/mergem-mai-departe-in-atentia-anhetatorilor-si-blocul-v23-poate-ascunde-o-comoara/)

Cum spuneam, a fost jaf la drumul mare vreme de 10 ani!(http://www.concretinolt.ro/administratie/darius-vilcov-si-zece-afaceri-din-marele-jaf-al-slatinei/). Acestea sunt doar câteva din afacerile GRUPULUI. Un procent mult mai mic decât şpaga pe care o cerea Vâlcov de la constructori.

Din 5 iunie jaful trebuie stopat de cel care va fi ales primar!  În abstract, alegătorul vrea un viitor mai bun! Dar oare, pus însă în fața a 50 de lei la salariu, 20 de lei la pensie sau un mic și o bere, după caz, se mai  repede la ele, astfel că din nou, încă 4 ani, cu viitorul mai bun se aleg alții? Rămâne de văzut!

NOI MERGEM ÎNAINTE!

Ana Maria Cojocaru

 

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!