Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

BEI BERE ŞI VOTEZI MICI, SĂ VEZI SCOR LA LOCALE!

29. mai. 2016

O campanie liniştită până acum, cel puţin aparent. Neobişnuit pentru judeţul Olt, nici Bărbulescu n-a folosit bâta de baseball, nici Alexandrescu n-a mai scos pistolul.

icoanaDar intrăm în ultima săptămână, ultima sută de metri. Care pe care, care pe unde pot, care cu ce au şi toţi cu… „ba pe-a mătii”. Ce proiecte, ce oferte, ce dezbateri. Micii şi berea, mascate de o „întâlnire cu fii satului sau un chef între prieteni”, ajung de la candidaţi fix la alegătorii chemaţi duminica viitoare la urne.  Pentru că afişele electorale de mărimea Case de Cultură a Tineretului din Slatina, concertele de campanie sau pixurile si brichetele bine-cunoscute au fost interzise. Nu tu galeti, nu bicicletele sau punga electorală, plină cu alimente. Cei care nu respecta risca dosar penal pentru dare de mita. Are aşa ceva primarul din Icoana. Pentru mici şi bere a stat 24 de ore la Beciul Domnesc, să se răcorească au zis procurorii de la Parchetul Slatina. E liber să continue campania dar după ce dă cu subsemnatul la Poliţie, potrivit programului stabilit de judecătorul care a decis vineri să-l plaseze sub control judiciar. S-a întâmplat aşadar la Olt, un judeţ în care ne-am obişnuit ca deopotrivă politicieni şi oameni ai legii să meargă… „pe burtă”.

Dar se pare că acest eveniment fie nu a ajuns la urechile tuturor candidaţilor, fie merg pe ideea că unde-i lege este loc de tocmeală. Doar aşa se poate explica cum duminică, să înceapă săptămâna bine, la Slătioara, cetăţenii  au avut… liber la bere şi mici. La barul din localitate. Chiar dacă e interzis la atenţii electorale, cum spuneam… e tocmeală! Precedentul de la Icoana nu le-a dat fiori aspiranţilor la fotoliul de primar. Orice, doar să bată un primar în funcţie, greu de clintit cum e Savu Ciocârlan. Primar cu ştate vechi care, dincolo de barierele pe care în ultimele două mandate au încercat să i le pună diverşi consilieri, a reuşit să-şi ducă la îndeplinire proiectele, aşa cum s-a angajat în faţa comunităţii. Aşadar, greu de crezut că doar printr-o campanie decentă şi mai ales legală unul dintre contracandidaţi, fie Savu, fie Ivan, i-ar putea lua locul în preferinţele slătiorenilor.

La Cârlogani, nişte unii ai lui Stănescu şi nişte alţii ai lui Ciugulea s-au… „şicanat” în trafic. Pe afişe, pe golăneală, cu injurii şi ameninţări. Trebuiau să se aibă ca fraţii din momentul în care Tăriceanu şi Dragnea au bătut palma şi-au dat liber la alianţe, dar la Cârlogani nu curge deloc lapte şi miere.

Iar acesta este doar începutul. Ultima săptămână se prefigurează a fi una cu multe apeluri la 112 şi Biroul Electoral. E deschis şi la Parchete…

AMC 

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!