Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

CUM S-A ÎNŢELES ROTEA CU PROCURORII. DE CE L-A ÎNFUNDAT  PE VÂLCOV!

20. aprilie. 2016

13059352_1079007528837346_679093625_nCărătorul de şpagă, Rotea Cătălin deşi a acceptat fără întrebări sau comentarii să devină intermediarul dintre Vâlcov şi Păduraru, n-a ezitat nici o secundă, odată ajuns în faţa procurorilor, să-şi denunţe şeful.

Cum şpaga n-a cărat-o pentru… nimic, la fel a formulat şi denunţul în care a recunoscut atât discuţiile cât şi traseul mitei. Luându-i drept exemplu probabil pe soţii Bărbulescu, fostul consilier al lui Vâlcov a acceptat înţelegerea cu procurorii în speranţa că-şi va”clasa” pielea.

Şi, parţial, a reuşit! Pentru moment şi în dosarul în care fostul ministru PSD a fost trimis în judecată pentru luare de mită(n.n. pe rolul Tribunalului Olt)

«Întrucât martorul ROTEA CĂTĂLIN ŞTEFAN a denunţat complicitatea sa la infracţiunea de cumpărare de influenţă, prev. de 48 C.pen. rap. la art. 292 alin. 1 C.pen. rap. la art. 6 din Legea nr. 7/2000, în condiţiile prevăzute de art. 292 alin. 2 C.pen., conform căruia fapta nu se pedepseşte dacă este denunţată mai înainte ca organul de urmărire penală să fi fost sesizat cu privire la aceasta, se va dispune clasarea cauzei întrucât există o cauză de nepedepsire prevăzută de lege.»

Aşadar, în schimbul denunţului, procurorii DNA a dispus  clasarea cauzei cu privire la complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă săvârşită de ROTEA CĂTĂLIN ŞTEFAN, întrucât, în conformitate cu prevederile art. 292 alin. 2 C.pen., făptuitorul nu se pedepseşte dacă denunţă fapta mai înainte ca organul de urmărire penală să fi fost sesizat cu privire la aceasta, existând astfel o cauză de nepedepsire prevăzută de lege.

Dar, ca şi în cazul celorlalţi denunţători, deloc puţini la număr, majoritatea îmbogăţiţi este noapte tocmai datorită faptului că au acceptat condiţia de pulifrici ai lui Vâlcov, bucuria le va fi de scurtă durată. Pentru că, aşa cum reiese din rechizitoriile DNA  sunt în lucru alte dosare disjunse din cele două trimise deja în judecată, dosare din care  vom afla ce alte „servicii” i-au mai făcut şefului Vâlcov denunţătorii.

În ceea ce-l priveşte pe Rotea, chiar dacă procurorii au clasat cauza, fapta rămâne. Tot acelaşi şi Rotea: un cărăuş de şpagă ce azi speră că-i va convinge pe bălşeni să-i permită accesul direct în bugetul oraşului. Să nu mai adune doar firimituri din şpăgi, să gestioneze tot bugetul Balşului. Cu promisiunile lui Vâlcov pe card, garantat de Oprescu, la rând-i urmărit penal pentru fapte de corupţie(n.n evaziune fiscală şi spălare de bani).

REMEMBER „În vara anului 2014, ulterior semnării contractului nr. 9022/23.07.2014, dar înainte de data de 27.08.2014 când a fost emisă factura nr. 9805252, VÂLCOV DARIUS BOGDAN i-a pretins lui PĂDURARU SORIN ALEXANDRU, reprezentantul S.C. CONDOR PĂDURARU S.R.L., prin intermediul lui ROTEA CĂTĂLIN ŞTEFAN, 10% din valoarea sumelor, fără TVA, ce urmau a fi încasate de S.C. CONDOR PĂDURARU S.R.L. în urma încheierii contractului cu S.C. COMPANIA DE APĂ OLT S.A., respectiv 1.700.000 lei, în schimbul intervenţiei sale pe lângă factori de decizie din cadrul S.C. COMPANIA DE APĂ OLT S.A., pentru ca societatea pe care o reprezenta să primească banii la timp şi a primit de la PĂDURARU SORIN ALEXANDRU, prin intermediul lui ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ şi ROTEA CĂTĂLIN ŞTEFAN, suma de 1.700.000 lei în două tranşe, 1.500.000 lei în luna septembrie 2014 şi 200.000 lei în luna februarie 2015.”(rechizitoriul DNA)

Print

One thought on “CUM S-A ÎNŢELES ROTEA CU PROCURORII. DE CE L-A ÎNFUNDAT  PE VÂLCOV!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!