Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

NOAPTEA MINŢII: BĂLĂŞESCU, LA PANOUL PRIMARILOR SLATINEI

12. aprilie. 2016

Când să tragi o gură de aer proaspăt şi să zici că le-ai văzut pe toate, minţi luminate vin să te contrazică. Ar fi de râs, ba chiar de ignore total. Din păcate luminaţii plin de idei, una mai idioată decât alta, nu se limitează să le împărtăşească într-un cerc restrâns de prieteni, o spun în gura mare, o afişează şi chiar o mediatizează.

balasescuSă-l pui pe Dan Ioan Bălăşescu la panoul primarilor pe care i-a avut municipiul Slatina e ceva de noaptea minţii. Doar un simpu search despre cine a fost, cum a parvenit şi mai ales ce a făcut pentru sine acest individ, nu-i va aduce nici un beneficiu nici lui Dani şi cu siguranţă nici celor trecuţi de 50 de ani, domnule viceprimar cu atribuţii de primar, Emil Popa.

primari-1024x504Bălăşescu a fost doar unul din viceprimarii  pe care i-a schimbat Vâlcov în cei 10 ani de administraţie. Autointitulat ziarist, poziţie de unde avea pretenţia să dea lecţii de deontologie profesională şi să ceară instituţiilor statului respectarea legii şi a bunului simţ, a pus repede batista pe ţambal.  Se întâmpla în ianuarie 2008 când a părăsit breasla presei pentru a intra în politică (PDL, n.n.), bineînţeles cu binecuvântarea primarului reales, pe atunci preşedinte al filialei judeţene a „partidului portocaliu”. De atunci, Bălăşescu a avut mai multe „rateuri” în viaţa publică: a ratat şansa de a fi senator – funcţie pentru care a candidat în anul 2008, iar la finele lunii februarie 2012 s-a pus într-o postură extrem de penibilă când a revenit asupra deciziei de a demisiona din motive personale după ce aceasta fusese deja aprobată în Consiliul Local (pe data de 21 februarie). Din martie, după demisia lui Vâlcov, s-a delimitat total de acţiunea fostului şef, a rămas vice cu atribuţii de primar şi pedelist convins. Atât de convins că la scurt timp după ce Vâlcov  şi-a luat carnetul de membru PSD, Oprescu a ieşit de mână cu Bălăşescu anunţând presa despre cea mai nouă achiziţie. Ca vice n-a stat cu mâna întinsă. A semnat şi-a primit: el pentru finul Anei Anghel concesionarea cimitirelor, iar colega pentru finul lui Bălăşescu, Laurenţiu Şerban, concesionarea serviciului de ecarisaj. În linii mari… ăsta-i talentul!

Vocea… interzisă urechilor sensibile. Doar un exemplu despre limbajul pe care adesea îl folosea în spaţiul public Bălăşescu, cel e care  Popa azi îl trece la galeria primarilor: “Ciugulea este un prost, un handicapat şi nu ştie decât să îşi sufle nasu şi să se uite la fotbalişti”. Aşadar, Bălăşescu n-a fost primarul Slatinei. Nici Mihaela Stana. Şi nici Emil Popa! Pentru corecta informare şi entru ca „puştii de șapte ani şi slătinenii trecuţi de 50 de ani să ştie  cine suntem şi de unde venim” cu ADEVĂRAT! Primarii sunt cei pe care electoratul îi alege prin vot!

P.S. Pentru cei ce vor să se vadă la panou, pot face şi unul ilustrat cu fotografiile viceprimarilor!P. Primar!!

Ana Maria Cojcaru

Print

3 thoughts on “NOAPTEA MINŢII: BĂLĂŞESCU, LA PANOUL PRIMARILOR SLATINEI

  1. Mai mare rusinea cu panoul asta…el putin cu ultimii doi,valcov si prina! Din respect pentru noi ar trebui expus panoul in cavou,stiti voi care!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!