Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

CE PANA′ MEA, OFFSHORE ÎN INSULELE SEYCHELLES! DRAGOSTEA MEA…

05. aprilie. 2016

În contextul scandalului Panama Papers, predecesoara lui Vâlcov de la Ministerul de Finanţe, Ioana Petrescu, scoate azi gunoiul de sub preş şi-l aruncă în… offshore chiar pe ″cel care după o săptămână a ocupat fotoliul de ministru”.

 «Un pas important în lupta împotriva evaziunii fiscale la nivel înalt a fost semnarea la Berlin în data de 30 octombrie 2014, a tratatului de liber schimb de date fiscale şi financiare între 52 de ţări, inclusiv paradisuri fiscale, precum Anguilla, Insulele Bermude, Lichtenstein şi Insulele  Seychelles.  La ultima şedinţă de guvern în care participam în calitate de ministru al finanţelor, unul dintre miniştri a amânat semnarea ordonanţei de urgenţă care crea cadrul legal pentru derularea tratatului. O săptămână mai târziu, îndată ce a ocupat fotoliul de ministru al finanţelor, a scos prevederea privind schimbul de informaţii finaciare între bănci şi ANAF din proiectul de ordonanţă.»

61645761Cin’ să fie oare ministrul care a preluat portofoliul de la Finanțe după Petrescu? Nu cumva chiar el, Vâlcov Darius Bogdan, azi trimis în judecată pentru fapte de corupție în două dosare şi cercetat penal în altele disjunse? De ce a scos Vâlcov din ordonanţa de urgenţă cu pricina chiar prevederea privind schimbul de informaţii finaciare între bănci şi ANAF ? Vorbim de băncile prin care firmele de casă au încercat să albească nu doar şpăgile ci şi banii  din contractele cu Primăria Slatina, şi de ANAF- acea instituţie care la solicitarea DNA a luat urma acestor societăţi, circuitul financiar fictiv şi nu numai. Deci, un schimb de informaţii finaciare între bănci şi ANAF dacă ar fi fost aprobat, inspectorii Antifraudă nu mai pierdeau vremea cu pulificii ci se adresau direct instituţiilor bancare.

Oare tablourile găsite de procurori prin pereți sunt doar un fâs comparativ cu, spre exemplu, un offshore în Insulele Seychelles?!

 Chiar aşa, dacă judecătorii ar accepta să-i ridice controlul judiciar, prima deplasare pe care ar face-o Vâlcor ar fi cumva în acest paradis fiscal? Întrebăm… nu dăm cu paru’!

Cu răbdare, există suspiciunea rezonabilă să aflăm răspunsul  mai repede decât speră unii, chiar înainte să apuce aplaudacii (care-au luat azi locul pulifricilor) să-i curețe… lobul urechii.

FOLLOW THE MONEY!!!

Ana Maria Cojocaru

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!