Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ- IATĂ CARE SUNT PĂGUBIȚII REABILITĂRILOR TERMICE

14. martie. 2016

646x404Procurorii DNA au dispus în iunie 2015, trimiterea în judecată a lui Vâlcov Darius Bogdan, fost primar al Slatinei, senator și ministru al Finanțelor în Guvernul Ponta,  pentru luare de mită.  Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora în perioada  2012- 2013, inculpatul  i-a pretins unui denunțător-Ramba Ovidiu- un procentaj de aproximativ 10-15% din sumele încasate de la Primăria Slatina din contractul privind aborarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice și execuția lucrărilor pentru izolarea termică a fațadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina, fiind în valoare de 24.833.258 lei fără TVA. Contractul a fost câștigat de  S.C. PLUS CONFORT S.R.L.lider al asocierii cu S.C. ACETI S.R.L., S.C. SERENA S.A., S.C. CAFMIN S.R.L. şi S.C. KXL S.R.L.

Șpaga a încasat-o Vâlcov de la Ramba, iar acesta la rându-i a scos pârleala de la cetățeni, pentru că această investiție a fost finanțată prin ″Programul național multianual privind creșterea performanței energetice la blocurile de locuințe″, cu finanțare de doar 0% de la MDRT, restul fiind contribuția de la bugetul local și din buzunarul beneficiarilor direcți- proprietarii locuințelor.

12 scări de bloc reabilitate, 12 miliarde(vechi) în plus!!!

cc1cccc2Pentru a vedea concret cine și cât a plătit, dar mai ales cum s-a derulat acest contract și cine sunt păgubiții, vom face referire doar la unul din contractele încheiate de Primăria Slatina.

Pentru realizarea obiectivului de investiții ″Reabilitarea termică ″ str. Sergent Major Dorobanțu Constantin-Bl.1B16, sc. A,B,C,D, Str. UniriiBl.FA12A, sc. ABC, str. Aleea Mărului– Bl.ZA7G, str.Libertății– Bl GA8C, str. Primăverii– Bl.GA15,sc.ABC, str. DrăgăneștiBl.G1, sc.A, str. DrăgăneștiBl.G2, str. Drăgănești- Bl.G, sc.A. 

La data de 7 decembrie 2010 a fost încheiat Acordul cadru de lucrări nr.28.691, prin care valoarea maximală a prețului unitar pentru lucrări de reabilitare termică era de 24,69 lei. Ulterior, în 2011 a fost încheiat contractul subsecvent nr.35308 cu Plus Confort SRL, prin care a fost acceptat un preț unitar mai mare în medie cu 40,49 lei/mp fără TVA, față de prețul stabilit prin acordul cadru.

«Aplicând diferența de cost/mp rezultată de 40,49 lei la suprafața utilă, rezultă o diferență valorică totală majorată de 1.26.659,66 lei acceptată prin oferta anexă la contractul încheiat de Primăria Slatina cu societatea denunțătorului Ramba în 2011.  Procedându-se astfel a fost majorată NELEGAL valoarea reală a lucrărilor care ar fi rezultat prin aplicarea prețului unitar/mp ofertat(24,69 lei) la suprafața totală utilă executată de 2.912,49 mp, respectiv de 7.167.842,19 lei

Aceste aspecte au fost constatate de inspectorii Curții de Conturi Olt, urmare a verificărilor efectuate la Primăria Slatina în iulie 2015, dată până la care SC Plus Confort a facturat lucrări în sumă de 7.774.628,94 lei iar Primăria Slatina a decontat aproape în totalitate suma(7.94.453,48 lei).

Cum spuneam acesta este doar unul din contractele subsecvente încheiate ulterior Contractului cadru privind elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice și execuția lucrărilor pentru izolarea termică a fațadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina, fiind în valoare de 24.833.258 lei fără TVA.

Ana Maria Cojocaru

Print

One thought on “AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ- IATĂ CARE SUNT PĂGUBIȚII REABILITĂRILOR TERMICE

  1. Acest talhar de neam de talhari, pe nume vilcov, prin cauzele care i se retin in vina, ar trebui inlaturat din oras cu pietre, asa cum se facea odinioara, el si totneamul lui, caci a dat dovada de dispret si aroganta, de dezinteres si de lacomie fara masura, de batjocura si de jefuire a urbei si a cetatenilor ei. Acest escroc poate chiar va pleca din oras, pentru a-si trai restul vietii in luxul pe care i-l vor oferi confortul banilor furati si incredintati surorii sale geniale, complice la jaf prin punerea la dispozitie pentru investirea acestor bani. Aceasta scarnavie bolnava merita blestemata si proscrisa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!