Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

AZI, LA TRIBUNALUL OLT: VÂLCOV ÎNCULPAT, ȘPĂGUITORII- MARTORI DENUNȚĂTORI

09. martie. 2016

dariuseAzi, primul termen la Tribunalul Olt în cel de-al doilea dosar în care Vâlcov a fost trimis în judecată pentru luare de mită-3 infracțiuni: reabilitară termice- Ramba-șpagă 10-15% și Condor Păduraru- două contracte, șpăgi… separate.

Șpăguitorii dar și intermediarii(cărăușii!!) au calitatea de martori denunțători doar în acest dosar, pentru că, potrivit rechizitoriului, s-a dispus disjungerea și continuarea urmăririi penale in rem pentru alte infracțiuni.

Potrivit procurorilor, prin săvârşirea celor 3 infracţiuni de luare de mită, inculpatul VÂLCOV DARIUS BOGDAN a obţinut sume considerabile de bani, totalizând 4.296.270 lei, echivalentul a aproximativ 967.339 euro, sume pe care le-a obţinut fie pentru a-şi exercita influenţa asupra unor funcţionari publici, fie în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea sau întârzierea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri.

La sfârşitul anului 2010, S.C. PLUS CONFORT S.R.L. a încheiat cu Consiliul Local Slatina un contract cadru de lucrări de construcţii, reparaţii şi reabilitări care urmau a fi efectuate în municipiul Slatina, jud. Olt, iar în baza acestuia, în perioada 2010-2014, au fost încheiate mai multe contracte subsecvente.

ȘPAGA I: În perioada noiembrie-decembrie 2012, suspectul VÂLCOV DARIUS-BOGDAN i-a pretins lui Ramba Ovidiu, administratorul SC PLUS CONFORT SRL, liderul asocierii (S.C. PLUS CONFORT S.R.L., S.C. ACETI S.R.L., S.C. SERENA S.A., S.C. CAFMIN S.R.L. şi S.C. KXL S.R.L.), suma de 2.500.000 lei, reprezentând un procentaj de aproximativ 10-15% din sumele încasate de societatea denunțătorului de la Primăria Slatina, în baza unui contract semnat anterior. În perioada 21 ianuarie 2013-13 iunie 2013 Vâlcov a primit, în mai multe tranșe, de la respectiva societate, printr-o firmă intermediară, suma de 2.146.270 lei, în schimbul intervenției pe lângă factori de decizie din cadrul Primăriei Slatina, astfel încât denunțătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului și să primească banii la timp pentru lucrările efectuate.

ȘPAGA II: În luna iunie 2012, înainte de semnarea contractului, dar după câştigarea alegerilor pentru funcţia de primar, i-a pretins lui PĂDURARU SORIN ALEXANDRU, reprezentantul S.C. CONDOR PĂDURARU S.R.L., prin intermediul lui PRINA MINEL FLORIN, 10% din valoarea contractului nr. 16248 încheiat la data de 20.06.2012 de această societate cu Primăria Slatina.

ȘPAGA III: În vara anului 2014 VÂLCOV i-a pretins lui PĂDURARU (S.C. CONDOR PĂDURARU S.R.L.), prin intermediul lui ROTEA cuantumul de 10% din valoarea sumelor încasate fără TVA  în urma derulării contractului cu S.C. COMPANIA DE APĂ OLT S.A., respectiv 1.700.000 lei.

Azi cameră preliminară, ședință cu ușile închise.

Ana Maria Cojocaru

Print

4 thoughts on “AZI, LA TRIBUNALUL OLT: VÂLCOV ÎNCULPAT, ȘPĂGUITORII- MARTORI DENUNȚĂTORI

 1. ce sa mai vb parca nu se stie ca se luau lucrari pe spaga ,toti au dat si ei au primit. Mai ales Paduraru sa inbogatit cu spaga data la toti primari unde a efectuat lucrari! Ia intrebat cineva pe primari de la Deveselu ,Obarsia,Scornicesti ca-ti bani au primit de la autointitulatul om de afaceri si patron Prima tv Slatina?

 2. Nr. unic (nr. format vechi) : 246/104/2016
  Data inregistrarii 08.02.2016
  Data ultimei modificari: 08.03.2016
  Sectie: Secţia Penală
  Materie: Penal
  Obiect: plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP)
  Stadiu procesual: Fond

  Părţi
  Nume Calitate parte
  A.J.F.P. OLT REPREZENTANT AL ANAF PRIN DGRFP CRAIOVA Petent
  AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ Petent
  PĂDURARU ION Intimat
  PĂDURARU SORIN ALEXANDRU Intimat
  PĂDURARU CRISTIAN Intimat
  S.C. CONDOR PĂDURARU SRL Intimat
  DIRECŢIA GENERALĂ REGIONALĂ A FINANŢELOR PUBLICE CRAIOVA Petent

  Şedinţe
  04.04.2016
  Ora estimata: 12:00
  Complet: CPrel-CPi 1
  Tip solutie:
  Solutia pe scurt:
  Document:

  07.03.2016
  Ora estimata: 09:00
  Complet: CPrel-CPi 1
  Tip solutie: Amână cauza
  Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de reprezentantul Ministerului Public privind amânarea cauzei pentru a avea posibilitatea de a studia înscrisurile depuse de avocatul intimaţilor la acest termen şi acordă un nou termen de judecată la data de 04.04.2016 ora 12:00. Dispune introducerea în cauză a D.G.R.F.P. Craiova în calitate de petent şi citarea acesteia. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu din data de 07.03.2016.
  Document: Încheiere de şedinţă 07.03.2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!