Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

GHENCIU E JUPÂNU′! PRIMĂRIA SLATINA E BRELOCU′

25. februarie. 2016

12769379_1037487509656015_1560586064_nBaie de mulțime miercuri seara în piața Zahana. Primar, viceprimar, city manager, consilieri locali în bătaia blitz-urilor. Circ în buricul târgului pe tema chioșcurilor amplasate de  denunțător Cristian Ghenciu, pe strada  Aleea Macului, închiriată(vezi Ghenciu-cosmarul-locatarilor-de-pe-strada-aleea-macului) de Primăria Slatina condusă de condamnatul Prina pulifriciului cu lichiditățile. Comercianți învrăjbiți împotriva locatarilor este tot ceea ce au reușit cu brio să realizeze autoritățile locale.

De notat, este pentru prima dată când cineva din conducerea Primăriei Slatina se deplasează în această zonă. Sigur, să nu creadă cineva că s-a întâmplat de bună voie ci urmare a presiunii locatarilor a căror viață este pusă în pericol și, să nu uităm, campania electorală a început(neoficial). În septembrie 2015, după ce acești oameni au făcut potecă în biroul primarului și-al viceprimarului, Primăria Slatina prin Poliția locală se face, pentru prima dată de la concesionarea din 2010, că-l ″atinge″ pe Ghenciu:«Proces verbal de constatare şi sancţionare contravenţie- SC Prima Piaţă 2000 SA amendată cu 1000 lei(n.n.amenda minimă) şi  desfiinţarea construcţiilor realizate fără autorizaţie de construcţie, până la data de 5.10.2015». Pulifriciul i-a calea instanței și se oprește la Caracal. Omisiune… avocățească. Astfel că se mai pierd câteva uni până în februarie ac. când contestația la procesul verbal înaintat de Primăria Slatina ajunge pe rolul Judecătoriei Slatina. Vor urma, normal, o serie de termene iar până la o pronunțare definitivă a instanței mai e cale lungă. Ghenciu își freacă mâinile liniștit, între timp chioșcurile cu pricina au fost d două ori modificate astfel că cele sancționate de primărie nu prea se mai regăsesc în piață.

Revenind la încercarea de ieri a autorităților locale să nu-i piardă de susținători nici pe comercianți dar nici pe locatari și mai ales să nu deranjeze concesionarul, au dat cu promisiune în gard: ″Dacă în două luni nu avem o decizie definitivă a instanței, venim noi cu o soluție de rezervă″. După modelul celorlalte ouă contracte de concesiune pentru care primarul și vicele au anunțat comisii de… analiză, și în cazul Ghenciu soluția de rezervă este ținută la SECRET: ″Nu putem să vă spunem noi dumneavoastră tot ce vrem să facem, vă dați seama. Avem soluție. Lăsați-ne două luni și apoi vom vedea″, a zis primarul, și-au aprobat ca ghioceii vicele, administratorul și consilierii. De ce două luni de zile? Au răspuns direct cetățenii înainte ca oficialii să-și găsească vorbele- ″Pentru că e campanie și la începutul lunii iunie sunt alegerile!!!″

Fără, dar și cu soluția de rezervă Ghenciu rămâne Jupânu′. Asul pe care autoritățile consideră că-l au în mână a fost deja răspândit în piață: mutarea chioșcurilor de pe Aleea Macului în altă zonă. Nu peste Ghenciu ci de comun acord să nu se supere pulifriciul. Nu la fel cum s-a încercat(n.n. idee sugerată de același Cristian Ghenciu) rezilierea contractului de concesiune, din vina Primăriei Slatina, bineînțeles cu plata daunelor către SC Prima Piață 2000. Așadar, cel puțin până pe 5 iunie, rămâne cum a stabilit… Jupânu′. Ghenciu CONTINUĂ să administreze piețele și strada Aleea Macului!!!

Ana Maria Cojocaru

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!