Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

REZILIERE SĂ FIE DA’ S-O VEDEM ȘI NOI!

22. februarie. 2016

DSCF2853Rezilierea contractelor de concesiune care din august 2010 păgubesc bugetul local, firmele de casă încasând sume uriașe din impozitele și taxele locale, a fost transformată în subiect de dispută politică. Pentru că nu-i așa, ne-am obișnuit deja, administrația locală acționează în interesul GRUPULUI și nu al cetățeanului.

De-a lungul timpului, Curtea de Conturi- pe sărite, cum s-a dat ordinu’- a constatat nereguli care puteau reprezenta un punct de pornire în acțiunea de reziliere pentru toți cei care s-au perindat pe scaunul de primar, aleși sau interimari. Administrația Vâlcov- Prina a încheiat contractele. Transparență ZERO față de cetățean. Noua administrație investită după… DNA, garantată PSD Olt(n.n. primar interimar, majoritate în CL Slatina) a continuat pe aceeași linie.

Săptămâna trecută Bălașa a cerut rezilierea a două dintre aceste contracte, solicitând în acest sens și opinia celor ce suportă PAGUBA- slătinenii- prin semnarea unei petiții. Administrația locală a găsit de cuviință să iasă la atac împotriva adversarilor GRUPULUI și nicidecum în folosul contribuabilului. Pe “principalele canale media“ citându-l pe vicele Bircea(n.n a se citi presa de casă!!!), interimarul de la Slatina a ieșit nu să informeze opinia publică ci să-l contracareze pe Bălașa. Caru’ cu proști nu s-a răsturnat la Slatina!!!

Lăsând la o parte faptul că mult trâmbițata , “inițiativă de analizare a contractelor de concesiune“ pe care și-o asumă azi principalii factori de decizie din Primăria Slatina nu a venit de… nicăieri ci urmare a “măsurilor și recomandărilor″ DISPUSE de Curtea de Conturi Olt, rezilierea este o etapă NECESARĂ pentru stoparea jafului din banul public. Comisiile care azi s-au trezit… să se constituie nu au a face o analiză a contractelor pentru că ilegalitățile sunt consemnate negru pe alb de organul de control. Începând de la semnarea acestor contracte(n.n. exceptând apa de ploaie împrăștiată de Coral Impex- pentru care a semnat șpăgarul) de către cei doi viceprimari- Bălășescu Dan și Anghel Ana- în baza unei împuternicirii date nelegal de către Consiliul Local, Vâlcov delegându-i… semnătura administratorului condamnat Prina- continuând cu desemnarea SC Rupiah drept câștigătoarea desi trebuia descalificată, la fel și cele două societăți deținute de Adrian Șerban care au încasat zeci de miliarde, și până la nerealizarea de către concesionare a obligațiilor asumate prin contracte, reprezintă suficiente dovezi care să conducă la reziliere. NU din vina concedentului(aviz deontologilor care se grăbesc să… albească)!!!

Așadar nu analiză se impune ci ACȚIUNE! Transparența față de cetățeni e obligatorie! Chiar și în situația în care contractele vor ajunge în instanță, domnule Bircea. Nu plângerile unor societăți ar trebui să preocupe administrația locală ci strigătul celor în slujba cărora sunt aleși și care le plătesc remunerațiile lunare. Disconfortul lui Ghenciu nu ar trebui să primeze în fața siguranței locatarilor de pe strada Macului, spre exemplu…

Emil Moț, Marius Bălașa și Cristi Bircea să-și facă în continuare campanie! Nu ei sunt subiectul și nici… obiectul!

Primăria Slatina să facă… administrație! Reziliere să fie dar s-o știm și noi. Și nu campanie electorală, praf în ochiul contribuabilului după modelul ecarisajului reziliat cu Crețu și încheiat cu… Laurențiu Șerban!!!

Ana Maria Cojocaru

 

 

Print

2 thoughts on “REZILIERE SĂ FIE DA’ S-O VEDEM ȘI NOI!

  1. Vorbiti de reziliere si nu spuneti nimic de ce puneti in loc. Va mai amintiti de cum arata Slatina cu mai multi ani in urma ? Spatiile verzi pline de balarii si gunoaie, trotuare pline de gropi etc. Solutia este sa fie platita corect munca celor ce au contracte. Sa nu se mai umfle situatiile de plata !

  2. Slatina e un oras plin de rahat de caini! Nu te poti plimba prin centru, fara sa dai in asemenea noroace, iar politia locala se plimba toata ziua (pe banii cui?) cu masinile una dupa alta. Politistii astia comunitari nu mai stiu sa mearga pe jos? Mizeria din oras ar putea sa dispara daca acestia ar aplica legea si ar sanctiona detinatrorii de caini, care nu au punga si lopatica. Suntem de rasul lumii! Niciun oras din tara nu e atat de mizerabil, din cauza cainilor de casa, cum e Slatina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!