Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DOSARUL TĂTUŢU &CO RETRIMIS LA DIICOT CRAIOVA!

09. februarie. 2016

TĂTUŢU &CO un dosar cu… năbădăi! De la descinderea mascaților în decembrie 2012 și până azi când judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au schimbat total și definitiv mersul dosarului.

diicotInfracţiuni de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, şantaj, complicitate la infracţiunea de delapidare, complicitate la organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc, tentativă la infracţiunea de înşelăciune, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, conflict de interese, evaziune fiscală, delapidare şi bancrută frauduloasă. Reţineri, arestări, eliberări iar după câteva luni  gruparea, formată inițial, potrivit procurorilor din 24 de membri, a fost trimisă în judecată.

Azi, la mai bine de 3 ani, dosarul a fost retrimis procurorilor DIICOT Craiova, prin decizie definitivă. Judecătorii au admis contestațile inclpaților și-au constatat nulitatea de trimitere în judecată a acestora.

Solutia pe scurt: «Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Mihăilă Marin, Lazăr Laurenţiu Ilie, Lazăr Valeria, Gheorghiceanu Bogdan Ciprian, Voiculescu Liviu Dumitru, Encescu Ion, Prunişoară Gheorghiţa, Lioveanu Anastasia şi Anton Florin Alexandru. Desfiinţează încheierea de cameră preliminară de la 07.10.2015 pronunţată de către Tribunalul Dolj în dosarul nr. 4717/63/2014/a4 şi, rejudecând cauza: În baza art. 347 alin. 3 rap. la art. 345 C.p.p., admite în parte cererile şi excepţiile formulate de inculpaţi. Constată nulitatea dispoziţiei de trimitere în judecată din Rechizitoriul din 14.06.2013, emis în dosarul nr. 174D/P/2011 de către DIICOT-Serviciul Teritorial Craiova, privind: -actele materiale reţinute ca urmare a plângerilor formulate de părţile vătămate Dumitrescu Albina Aurica şi Burciu Ana Ramona în raport cu infracţiunea de şantaj în formă continuată, prev. de art. 194 alin. 1 V.C.p. cu aplic. art. 41 alin. 2 V.C.p., imputată inculpatului Lazăr Laurenţiu Ilie; -infracţiunea de constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 7 din Legea 39/2003, imputată inculpatului Mihăilă Marin. Constată neregularitatea aceluiaşi act de sesizare în ceea ce priveşte: -descrierea în concret pentru toţi inculpaţii a faptelor care fac obiectul trimiterii în judecată cu indicarea datei săvârşirii acestora. -contradicţia dintre considerentele rechizitoriului, pe de o parte, şi ordonanţele de punere în mişcare a acţiunii penale, precum şi dispozitivul rechizitoriului, pe de altă parte, referitoare la infracţiunea de constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 7 din Legea 39/2003, imputată inculpaţilor Lazăr Laurenţiu Ilie şi Gheorghiceanu Bogdan Ciprian; -contradicţia dintre considerentele rechizitoriului şi ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale, pe de o parte, şi dispozitivul rechizitoriului, pe de altă parte, referitoare la infracţiunea de abuz în serviciu în formă calificată şi continuată, prev. de art. 248 ind.1 V.C.p., imputată inculpatului Anton Florin Alexandru. Copie de pe încheierea motivată va fi comunicată DIICOT-Serviciul Teritorial Craiova în vederea remedierii neregularităţilor constatate în actul de sesizare, procurorul urmând a comunica judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 05 februarie 2016

Ana Maria Cojocaru

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!