Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

CISMARU, VĂRUL ȘPĂGARULUI, A VORBIT CÂND TREBUIA SĂ TACĂ!

03. februarie. 2016

 

show_image_NewsPGMPHov.phpE vechi păcatul, bine înrădăcinat din vremurile de tristă amintire pentru slătineni, când Primăria Slatina era condusă de vărul său șpăgar dovedit și… autodenunțat! Merge mai departe, pentru că i se permite!

Că se numără în continuare printre cititorii noștri fideli apreciem, la fel și faptul că cele consemnate nu rămân fără reacție din partea celor puși în funcții publice, însă e vremea să dăm Cezarului ce-i aparține!

Comunicatul de presă remis marți de la Cabinetul Primarului(n.n. antet este, semnătură ba!) e… concret: S-A PIERDUT FINANȚAREA PENTRU CENTRALA FOTOVOLTAICĂ!

Deoarece în mass-media locală au apărut în ultimele zile unele articole cu informații incomplete ce fac referire la faptul că proiectul amenajării unei Centrale Fotovoltaice în municipiul Slatina cu sursă de finanțare din fonduri europene ar fi fost pierdut din cauza administrației publice locale, considerăm că, pentru buna și corecta informare a locuitorilor municipiului Slatina, se impun următoarele precizări″(…)- click Comunicat de presa – Centrala fotovoltaica Slatina

Restul e… poveste de campanie. Responsabili cu ducerea la îndeplinire a proiectului, asumat prin semnarea contractului de finanțare în data de 3 iulie 2013 au fost autoritățile locale, administratorul public fiind el însuși însărcinat de văr cu votul consilierilor locali supuși să ducă la îndeplinire procedurile de atribuire a contractului cu pricina. Doi ani și jumătate au avut la dispoziție însă degeaba. Două licitații, ambele urmate de contestații. Nimic anormal mai ales în cazul unui astfel de proiect. E cert firmele au depus contestații la CNSC și apoi au luat calea justiției. Ambele proceduri sunt pe de o parte legale, iar pe de altă parte foarte bine cunoscute de cei responsabili din Primăria Slatina. Așadar autoritățile locale sunt responsabile pentru pierderea finanțării. Au greșit calculele, Slatina a pierdut Centrala Fotovoltaică!

Nu degeaba unii rădeau ironic prin 2010: ″″În 2010, am depus o cerere de finanțare. Mulți s-au uitat la noi și ne-au privit puțin ironic. Noi n-am luat în calcul aceste zâmbete sarcastice, am mers mai departe și iată că astăzi semnăm un contract a cărui valoare depășește 45 de milioane de lei, un contract care își dorește ca noi, Primăria Slatina, să facem economie la bugetul local.″(Minel Prina)

Cât despre primarul interimar, cu toată dragostea… să stăm strâmb și să judecăm drept!

Ana Maria Cojocaru

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!