Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

AFACEREA ″TEREN CONTRA LOCUINȚE CU MApN″ REVINE! GARANTAT PSD OLT!

26. ianuarie. 2016

EI cu EI! Din nou!

Afacerile lui Vâlcov rămân afaceri! Se schimbă doar beneficiarii! Cel puțin așa se prefigurează din bâlbele de care sunt capabile autoritățile locale atunci când puse să explice scopul și interesul cetățeanului în cheltuirea banului public pe anumite proiecte!

DSCF2853-696x392Afacerea teren contra locuințe pentru MApN rămâne în picioare. N-a reușit Vâlcov să achiziționeze cele 48 de unități locative de pe ,,piața liberă SC Aceti″ (procurorii DNA au intrat pe fir!)dar… MERGE MAI DEPARTE actuala administrație!

Primăria Slatina nu a reușit din 2012 până la această dată să se achite de obligațiile la care s-a angajat în parteneriat cu MApN-ul. N-au respectat termenele prevăzute în HG 948⁄2012. Până să fie încătușat Prina l-a trimis pe Cismaru să ceară îndurare de la Minister pentru prelungirea termenelor.  Azi, același văr al lui Vâlcov, administratorul Cismaru, nereușind să vândă apartamentele SC Aceti, vrea să vândă pielea ursului din pădure.

În bugetul pentru 2016 autoritățile locale au cuprins, printre altel și studiu de fezabilitate pentru o clădire din incinta fostei unităţi militare, ce ar urma să se transforme într-un centru social rezidenţial pentru persoane vârstnice din municipiul Slatina – Casa seniorilor. Li s-au cerut xplicații. I-a întrebat Bălașa: ”Mă duc cu gândul la hotărârea de guvern, prin care intră în patrimoniul Slatinei acel teren, şi vă întreb, credeţi că se va finaliza acea negociere şi îndatorirea primăriei Slatina către MapN de a pune la dispoziţie locuinţele? Eu văd că Primăria Slatina investeşte deja în studii de fezabilitate în acea zonă. Să nu aruncăm banii slătinenilor pe fereastră, în sensul ăsta vă întreb. Băgaţi banii în aceste studii de fezabilitate şi ne trezim peste o jumătate de an că spuneţi – staţi puţin, că de fapt nu s-a încheiat HG şi schimbul de patrimoniu între Primăria Slatina şi MapN, iar banii pe studiul de fezabilitate sunt bani aruncaţi pe fereastră! Nu că ar fi prima dată… ”.

Interimarul nu cunoaște subiectul! E vizibil. Cismaru o dă după cireș: ”Anumite estimări pe care noi le-am făcut în ceea ce priveşte condiţiile impuse de dânşii, cumulate, depăşesc cu mult valoarea efectivă a terenului respectiv. Şi atunci vrem să discutăm exact care dintre clauze vor rămâne în picioare şi care nu, şi atunci vom şti ce avem de făcut şi bineînţeles că ne vom achita de toate datoriile care rezultă din acel parteneriat. Multe din aceste puncte au fost puse fără a se realiza nişte studii pe ele, fără a vedea exact ce presupune ori investiţia din partea noastră, ori reabilitarea clădirilor pe care am avea obligativitatea să le reabilităm, şi atunci toate aceste costuri cumulate bineînţeles că nu pot să depăşească valoarea reală a terenului, indiferent de utilitatea pe care i-am da-o noi”.

imagine.php_.jpeg.psdPentru că vremea gogoșilor împărțit de Vâlcov pe șpăgi groase și afaceri penale a trecut, prezentăm celor interesați de cum ,,veghează″ actuala administrație la bunul mers al… proiectelor, redăm integral articolele din HG 948, cu solicitarea ca Cismaru să precizeze articolul care permite Primăriei Slatina să renegocieze clauzele. Obligațiile sunt clare! Să fi găsit de fapt noua administrație o altă… ,,piață liberă″, de data aceasta GARANTAT PSD OLT?!

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Articolul 1Se aprobă actualizarea valorilor de inventar ale imobilelor aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, prevăzute în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezenta hotărâre, reevaluate conform Ordonanţei Guvernului nr. 81/2003 privind reevaluarea şi amortizarea activelor fixe aflate în patrimoniul instituţiilor publice, aprobată prin Legea nr. 493/2003, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi a datelor de identificare ale acestora ca urmare a actualizării adreselor la care sunt situate imobilele.

Articolul 2(1) Se aprobă transmiterea unei părţi dintr-un imobil, având datele de identificare prevăzute la nr. crt. 1 din anexa nr. 2, care face parte integrantă din prezenta hotărâre, din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al municipiului Slatina şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Slatina, judeţul Olt.(2) După preluare, imobilul prevăzut la alin. (1) se utilizează pentru sistematizarea zonei, prin amenajarea de spaţii verzi, zone de agrement, locuinţe şi spaţii comerciale, într-un termen de 5 ani de la data preluării imobilului prevăzut la alin. (1). Articolul 3Consiliul Local al Municipiului Slatina va transfera, potrivit legii, în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale un număr de 48 de unităţi locative, împreună cu terenul aferent acestora, construite pe un teren aflat în proprietatea publică a municipiului Slatina, realizate prin programe derulate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe, cu fonduri potrivit Hotărârii Consiliului Local nr. 51/2012, în maximum 2 ani de la realizarea transferului, structura pe camere urmând a fi stabilită prin protocol încheiat între părţile interesate.

Articolul 4(1) Se aprobă transmiterea unei părţi dintr-un imobil, având datele de identificare prevăzute la nr. crt. 2 din anexa nr. 2, din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al municipiului Slatina şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Slatina, în vederea reabilitării acestora cu fonduri potrivit Hotărârii Consiliului Local nr. 51/2012, în termen de 2 ani de la data preluării, conform cerinţelor Ministerului Apărării Naţionale.(2) Partea de imobil prevăzută la alin. (1) revine în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale după efectuarea recepţiei la terminarea lucrărilor de investiţii, pe baza unui protocol de predare-preluare încheiat între cele două instituţii.

!!!Articolul 5 În cazul în care nu se respectă destinaţia imobilului prevăzută la art. 2 alin. (2) şi nici obligaţiile prevăzute la art. 3 şi 4, acesta şi partea de imobil prevăzută la art. 4 alin. (1) revin de drept în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

PS. REMEMBER AFACEREA CELOR 48 APARTAMENTE(CLICK http://www.concretinolt.ro/actualitate/mega-afacerea-celor-48-locuinte-achizitionate-pentru-mapn-faza-confuzie-totala/)

Ana Maria Cojocaru

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!