Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

„Slătineni, unde sunt banii noștri?″ Chiar așa domnu′ Bălașa?

20. ianuarie. 2016

Bună întrebarea! De ce plătesc slătinenii?

Dacă e IPOCRIZIE, atunci să fie și pe pliante!!!! balasaDacă azi, pentru că vrea la Primăria Slatina, candidatul lui Gigel Știrbu, se dă de ceasul morții din prea multă gijă pentru slătineni, poate ar trebui să dea timpul înapoi, fix la momentul în care era membru cu funcție de conducere în PDL, și când partidu′ și șefu′ Vâlcov l-au luat de pe terenul de sport și l-au făcut general la ISJ Olt.

În urmă cu doi ani, tot cam pe vremea asta, puneam o întrebare: DA’ CU DIVIDENDELE DE LA CAO CE-AŢI FĂCUT?(http://www.concretinolt.ro/actualitate/da%E2%80%99-cu-dividendele-de-la-cao-ce-ati-facut/). Nu ştiam oficial(TRANSPARENȚĂ ZERO!!!!)ce cale ia profitul, dar ştiam, din documente, că această societate a avut nevoie  nu doar o dată de majorări de capital, una chiar în mai 2013, la scurt timp după numirea la conducerea Companiei de Apă Olt a lui Langa Bogdan, vărul fostului primar Vâlcov, azi și el urmărit penal pentru dare de mită.  Pe de o parte  CL Slatina a adoptat   HCL 217/22.05.2013-  majorare capitalul social al societăţii cu suma de 2.550.000 lei(25,5 miliarde lei vechi) pentru extinderea reţelei de apă şi canal în Slatina şi Consiliul Judeţean Olt -prin HCJ nr 74 s-a angajat să participe la rându-i la majorarea de capital al CAO cu suma de 469.500 lei(4,69 miliarde lei vechi). Mai știm și că la recomandarea primarului de tristă amintire, șpăgarul Vâlcov Darius Bogdan, CAO s-a împrumutat din sistemul bancar 5 milioane lei pentru a putea plăti penalităţile impuse de Comisia Europeană.

Am aflat însă pe de o parte de la Camera de Conturi Olt că doar în perioada 2009-2011, aproape 100 miliarde lei – dividentele de la CAO-  ar fi trebuit să intre în contul  Consiliului Judeţean Olt, Primăriei Slatina şi Primăria Piatra Olt(CJ Olt –  16 miliarde, la Primăria Slatina- aproximativ 87 miliarde şi la Piatra Olt -780 milioane lei).

Pe de altă- parte, cu date concrete, cu interceptări, denunțuri și ulterior autodenunțuri a aflat opinia publică de la DNA ceea ce noi consemnasem cu ani de zile în urmă și pentru care Vâlcov ne transmitea  că trebuie să părăsim județul(n.n. pulifricii știu mai bine!!!).  A fost șpaga de la Berna, șpaga de la Păduraru, contracte cu dedicație- vezi Contractul nr. 6982/21.05.2012  câştigat de consorţiul format din SC Hidroserv SA Slatina- SC Olt Proiect- SC Bazaltul SRL modificat prin 5 acte adiţionale, Contractul nr.93/20.08.2012 în valoare de 3.100.290 lei plus TVA încheiat între achizitor SC Hidroserv şi executant SC Grup Primacons,  Contractul nr.94/20.08.2012 în valoare de 7.468.926,89 lei plus TVA încheiat între acelaşi achizitor SC Hidroserv şi executant SC Aceti.

Vâlcov a fost trimis în judecat în două dosare. Pe mâna procurorilor au intrat atât cei doi directori de la CAO- Langa și Strinu, dar și administratorii firmelor care s-au bucurat de contractele plătite din bani publici.

Dar…TURCUL(n.n. a se citi slătinenii!) a plătit! Și plătește și azi majorarea  prețului la apă decis în pragul sărbătorilor de iarnă de consilierii locali.  DE CE DOMNULE BĂLAȘA? Pe pliantul cu care încearcă să-și facă de fapt campanie electorală, candidatul lui Știrbu întreabă „Slătineni, unde sunt banii noștri?″. E clar, e retorică întrebarea! Poate Bălașa deține mai multe date la care n-au avut acces contribuabilii pentru că, ne repetăm, EL vine dintre EI! E cert, de cinci ani e rupt de ceea ce a însemnat Slatina cu bune și rele, dar a plecat din PDL! Poate-și amintește cum directorii lui Vâlcov trebuiau să cotizeze trei salarii la numire(n.n. a fost și el uns!), poate a auzit și de procentele de 10-20% șpagă din valoarea contractelor și poate știe că dela cap se împute peștele.

Nu petiție on line ci sesizare a organelor de cercetare penală. Pentru că la CAO e PENAL! De la Primăria Slatina, la ADI Oltul(n.n.știe soțul patroanei din acte a SC Rupiah, Bobicu!), la CJ Olt(n.n. Moț tace bine, știe de ce!!!). Dar Bălașa are dezlegare de la Vâlcov doar să candideze, nu să și vorbească de funie în casa spânzuratului!

Ana Maria Cojocaru

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!