Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

ÎNZĂPEZIREA SLATINEI: PE BANI ÎN CONTUL SC RUPIAH!

19. ianuarie. 2016

poParcările din Slatina sunt sub nămeţi.Trotuarele sunt patinoar. Ninsoarea s-a oprit de mai bine de 24 de ore. Disconfortul slătinenilor nu e gratis. Se plătește. Tot de ei! Pentru că au votat, prima dată odine iar apoi au continuat împreună…

Pentru Slatina Puternică. Slatina lor, a corupților. Imobiliare e în faliment iar Rupiah continuă să încaseze și după ce procurorii anticorupție au confirmat că firma aparține șpăgarului Vâlcov, Geanina Bobicu fiind administratorul care pun în aplicare deciziile patronului.  Au arestat primarul, a venit viceprimarul, a demisionat și-a fost numit altul, azi PSD Olt are majoritatea în Consiliul Local Slatina. Sunt în consiliul local și liberali dar și progresiști de-a lu′ Toma. N-au nimic împotriva jafului! Are cine să gândească pentru ei cum ar spune șpăgarul. Împreună au fost și candidații la candidatură. Moț pe afiș cu Vâlcov să se facă deputat, Iordache pe holurile spitalului să explice reforma iar Bălașa la ISJ Olt să normeze posturile de bucătărese. Suficient de… ,,împreună” încât nici unul din cei trei să nu aibă curajul să ceară rezilierea acestui contract păgubos(Curtea de Conturi!). Cine să arunce piatra? E bumerang sigur pentru oricare din cei trei aspiranți la funcția care i-a băgat lui Vâlcov șpăgi de zeci de miliarde în buzunar.

Pentru cei care au… uitat, aproape 200 milioane euro(n.n. pentru 30 de ani)  ajung din bugetul Slatinei în conturile firmei RUPIAH SRL, căreia i-a fost concesionat serviciul de administrare a spaţiilor verzi din Slatina. Adică o cincime din valoarea taxelor şi impozitelor colectate într-un an fiscal. Iar când te gândești că există şi o clauză de prelungire a contractului cu încă 15 ani dar şi o alta care vizează rezilierea contractului, situaţie în care Primăria Slatina ar fi obligată să plătească firmei RUPIAH 30% din valoarea totală, adică 60 milioane de euro, e lesne de înțeles că societatea în cauză a fost una din cele mai bănoase afaceri ale lui Vâlcov.

GĂINA CU OUĂLE DE AUR PENTRU VÂLCOV: RECHIZITORIU DNA: S.C. RUPIAH S.A. este o societate comercială ,,deţinută şi administrată în fapt de către VÂLCOV DARIUS BOGDAN, operaţiunile financiare importante efectuându-se la indicaţiile acestuia.

• La data de 05.02.2007, S.C. RUPIAH S.R.L. Craiova a cumparat de la Primăria Slatina, suprafata de 5000 m.p. situata in Dealul Gradistei, cu Nr. Cadastral vechi 4459 (nr. Nou 52936), conform contractului de vanzare – cumparare nr. 637 (BNP Rodica Buicescu) suprafata de teren pe care urma sa o vanda in anul 2013 catre S.C. RUBINSTEIN HOLDING S.R.L. Slatina detinuta si administrata de  Ghenciu Cristian – Marian conform contractului de vanzare – cumgalerie-Valcovparare nr. 174/22.02.2013 (BNP Constantinescu Violeta).

• La începutul anului 2010 RUPIAH cumpără pachetul integral de acţiuni de la SC ACETI SA, societate la care acţionar unic era Consiliul Local Slatina. Aceri era societatea prin care primăria efectua prestări de servicii specifice în domeniul construcţiilor, gospodăriei comunale şi al execuţiei de lucrări tehnico-edilitare, şi care avea un patrimoniu evaluat la aproximativ 2,7 milioane lei.

• În anul 2013 SC RUPIAH achiziţionează imobilul situat în municipiul Bucureşti, str. Stockholm nr. 16, cu preţul de 7,5 milioane lei, după ce în prealabil a avut acceptul inculpatului, dar şi achiziţionarea unei clădiri situată în centrul municipiului Slatina pe strada Lipscani, afacere profitabilă având în vedere faptul că în cursul anului următor centrul istoric al municipiului Slatina urma a fi reabilitat.

CĂPUȘĂ IERI, LA FEL ȘI AZI!

Ana Maria Cojocaru

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!