Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

D′ASTA L-A PUS PONTA MINISTRU LA FINANȚE: PENTRU CĂ VÂLCOV ȘI ȘPAGA O LUA CU…TVA!

06. ianuarie. 2016

646x404Șpăgarul Picasso a ajuns azi din nou în fața judecătorilor ICCJ, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență, spălare de bani și operațiuni incompatibile cu demnitățile publice deținute.

La bară a fost chemat Ramba Ovidiu să dea declarații în timp ce Vâlcov, cum a procedat și la termenele anterioare și-a luat notițe din bancă. Martor în acest dosar administratorul SC Plus Confort a prcizat că își menține declarațiile date anterior, potrivit adevărul.

″Am fost asociat cu fratele meu, Cristian Ramba. În perioada 2008 – 2014 am avut mai multe contracte cu Primăria Slatina când primar a fost Darius Vâlcov, iar ulterior, din 2012, Minel Prina. În 2012 am fost contactat de domnul Minel Prina care mi-a spus că are de încasat suma de un milion de lei de la Tehnologica Radion, şi mi-a cerut să iau legătura cu Theodor Berna, dându-mi numărul de telefon. Mi-a cerut să-l ajut să poată încasa această sumă, ulterior urma să-mi precizeze ce să fac cu ea. L-am sunat pe domnul Berna şi m-am prezentat din partea lui Minel Prina, m-a chemat la sediul firmei acestuia”, a declarat Ovidiu Ramba.

Același martor, primul dintre pulifricii care l-au denunțat pe șpăgar, a povestit și despre plimbările la Paris pentru achiziționarea de tablouri în care l-a însoțit și Vâlcov alături de prietena sa Anca Gușatu.
Cât despre tranșele din șpaga pe care Vâlcov trebuia să o încaseze de la Berna, a apărut în sfârșit și atuul pntru care șpăgarul a fost pus de Ponta ministru de Finanțe: INCLUSIV PAGA A ÎNCASAT-O CU TVA!!! 1 milion pe factură contract fictiv, plus TVA de la Tehnologica Radion spălată apoi prin firmele de casă!  Așa se încasa: „Am întocmit o factură de 1 milion de lei. Contractul era tot fictiv. L-am semnat, dar a rămas la Tehnologica. După un timp mi s-a făcut o plată de 600.000 de lei, iar diferenţa de plată, nu ştiu din ce motiv, nu mi-a nai fost plătită. Facturile de 1 milion de lei, dacă includeau şi TVA. erau de 1.240.000 de lei”, a mai spus Ramba.
Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!