Prin ce metode îți poți pregăti lemnele pentru a te încălzi pe timp de iarnă? Top 4 lucruri pe care le poți folosi în acest sens
Tăierea lemnelor este o activitate necesară pentru multe case din mediul rural, unde aceste materiale rămân o sursă principală de combustibil pentru încălzire și gătit. Așadar pentru a le mărunți, ai nevoie de una sau mai multe unelte, care să te ajute în acest sens. În acest articol, îți vom prezenta câteva metode cu ajutorul cărora poți să duci la bun sfârșit acest lucru.
Iată ce obiecte poți să folosești, pentru a reuși să tai lemnele la dimensiunile dorite:
1. Toporul
Unul dintre cele mai vechi și mai utilizate obiecte pentru a realiza tăierea lemnelor este toporul. Acesta este un instrument simplu, format dintr-un mâner lung și o lamă ascuțită la un capăt. Totodată, trebuie să știi că există mai multe modele, ca de exemplu cel de despicat, care poate fi folosit pentru a desface buștenii în bucăți mai mici. Lama lui este groasă și are un unghi mai mare pentru a permite o sfărâmare eficientă a lemnului. De asemenea, un mare plus al acestuia se datorează faptului că nu necesită o investiție foarte mare.
2. Drujba
În cazul în care ai de tăiat un trunchi mai lung, ai nevoie de un motofierăstrău sau o drujbă, acesta fiind unul dintre cele mai eficiente și accesibile unelte de pe piață. Așadar, descoperă oferta de drujbe de la Atomico, pentru a putea să-ți ușurezi munca, dar și pentru a-ți scurta și timpul dedicat acestei acțiuni. În plus, acesta este un produs mecanizat, alimentat de un motor cu benzină, care mișcă un lanț ascuțit cu viteză foarte mare. Prin urmare, îți permite să despici un trunchi mult mai ușor, indiferent de lungimea lui, deoarece unealtă îți preia majoritatea muncii grele, reducând, astfel, efortul fizic pe care trebuie să-l depui în mod normal.
3. Ferăstrăul manual
Un alt obiect tradițional este și ferăstrăul manual, care poate fi utilizat de o singură persoană, în special atunci când vrei să scurtezi ramuri mici. În plus, mai există și unul de dimensiuni mai mari, care trebuie manevrat de doi oameni și este util atunci când vrei să tai bușteni și crengi mai groase.
4. Mașinile de despicat lemne
Nu în ultimul rând, vom vorbi și despre mașinile de despicat lemne, care sunt echipamente mecanizate concepute special pentru a tăia buștenii rapid și cu un minim de efort. De asemena, ele pot fi alimentate electric sau pe benzină și vin în diverse dimensiuni și capacități de prelucrare. În plus, atunci când alegi să folosești această mașinărie, tu nu trebuie să te mai obosești, iar ea poate sfărâma un trunchi în doar câteva secunde. Totodată, mai trebuie să iei la cunoștință faptul că este un obiect greu de transportat și necesită un plus de întreținere, comparativ cu celelalte unelte prezentate mai sus.
În concluzie, atunci când stai la țară și ai nevoie de un tăietor de lemne bun, alege cea mai simplă și potrivită metodă pentru tine. Așadar, cumpără ceva ușor de manevrat, cu o întreținere minimă și care să te ajute să obții rezultatul dorit într-un timp mult mai scurt.