Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

Iată 6 secrete pe care nu le știai despre cafeaua neîndulcită

24. mai. 2024

Dacă ești iubitor de cafea probabil ai auzit despre beneficiile cafelei asupra sănătății, însă, te-ai gândit vreodată să te documentezi și să afli cât de importantă este această băutură miraculoasă? Descoperă care sunt secretele ascunse ale cafelei și ce beneficii are această licoare magică asupra organismului.   

Află ce nu știai despre cafeaua neîndulcită:

1. Stimulează arderea grăsimilor și îmbunătățește performanța fizică

Cafeaua are un impact benefic asupra metabolismului, facilitând arderea grăsimilor. Acest proces are loc datorită cofeinei care activează sistemul nervos autonom și crește producția de endorfine și adrenalină. Dacă adrenalina este responsabilă de eliberarea acizilor grași liberi, endorfinele creează un sentiment de bunăstare. Odată ce sunt eliberați în organism, acizii grași sunt folosiți ca sursă de energie. Astfel, un consum moderat de cafea neîndulcită te poate ajuta să pierzi în greutate.  

2. Îți bucură toate simțurile

Fie că iubești cafeaua făcută la espressor, fie că obișnuiești să-ți prepari cafeaua printr-o anumită tehnică folosind filtrul sau aparatul de cafea italian, fiecare ceașcă de cafea îți bucură simțurile. Pentru a te bucura de cafeaua perfectă, în diferite momente ale zilei, explorează arome și texturi diferite, adăugând ingredientele tale preferate. Dacă vrei să-ți dezlănțui imaginația, pe auchan.ro găsești o gamă variată de cafea măcinată care satisface și răsfață toate gusturile. Pentru a te bucura de adevărate experiențe senzoriale, adaugă în cafea un sirop de caramel, o lingură de frișcă, gheață sau chiar un shot din lichiorul tău preferat.

3. Beneficii cardiovasculare

Pe lângă faptul că ne menține vigilenți și ne face ziua mai frumoasă, cofeina are proprietăți antioxidante, capabile să protejeze sistemul cardiovascular. Dacă obișnuiești să bei cel puțin două cești de cafea pe zi, poți reduce riscul de apariție a bolii coronariene, insuficiență cardiacă congestivă, aritmii sau fibrilație arterială.

4. Efect anti-aging

Un alt beneficiu al cafelei este asociat cu efectul antiinflamator al acidului clorogenic, o componentă a licorii magice. Acidul clorogenic din cofeină poate reduce procesele inflamatorii legate de vârstă și ne menține mai tineri.

5. Esențială pentru sănătatea creierului

În caz că nu știai, consumul de cafea este foarte benefic pentru creier. Cofeina are un rol esențial în îmbunătățirea plasticității sinapselor și a conexiunii neuronilor. În plus, blochează anumiți receptori de adenozină din creier, scăzând riscul de depresie, demență, Alzheimer și declin cognitiv.   

6. Reduce riscul de boli cronice

Una dintre cele mai noi și mai impresionante descoperiri arată că băutorii de cafea pot avea un risc redus de boli hepatice cronice, fiind mai puțin predispuși să dezvolte diabet de tip 2. Antioxidanții prezenți în cafea luptă împotriva radicalilor liberi și protejează celulele organismului, îmbunătățind starea generală a fiecărui băutor de cafea.  

Prin urmare, există multiple dovezi și rapoarte științifice care evidențiază multiplele beneficii ale cafelei asupra organismului. Pe lângă efectele benefice prezentate mai sus, consumul de cafea facilitează digestia, reduce durerile de cap și poate ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer, precum cel de colon, ovare, sân și prostată.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!