PE URMELE TATĂLUI: ACUZAT DE PROVOCAREA UNUI DEZASTRU ÎN CARE AU MURIT CINCI PERSOANE, FIUL PRIMARULUI DIN CARACAL LE FACE PLÂNGERE PENALĂ POMPIERILOR!

schedule
2024-05-08 | 11:35h
update
2024-05-08 | 11:39h
person
concretolt.ro
domain
concretolt.ro
PE URMELE TATĂLUI: ACUZAT DE PROVOCAREA UNUI DEZASTRU ÎN CARE AU MURIT CINCI PERSOANE, FIUL PRIMARULUI DIN CARACAL LE FACE PLÂNGERE PENALĂ POMPIERILOR!
08. mai. 2024

În vara anului trecut, la scurt timp după ce la stația GPL din Crevedia deținută de firma firmei Flagas SRL a izbucnit un incediu puternic soldat cu cinci morți și peste 50 de răniți, primarul Caracalului, într-o primă reacție telefonică, a avut o declarație controversată la adresa pompierilor care și-au piedut viața în acel dezastru: „Știu, e vorba de o persoană de la el… Acu’, că au murit ăilalți, pompierii, e problema lor”, a spus Ion Doldurea.

Azi, la aproape un an de la tragedie, acuzați de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, fiul primarului Doldurea și asociatul acestuia, Cosmin Stîngă, adoptă o atitudine similară față de pompieri. Ei au depus marți prin intermediul avocaților o plângere penală împotriva a trei pompieri comandanți ai intervenției, potrivit unui comunicat al reprezentanților legali. Cei doi îi acuză pe pompierii care au coordonat intervenția de abuz de autoritate prin care s-a adus o vătămare gravă intereselor legale ale inferiorului sau subordonatului, neglijență în serviciu, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. Doldurea și Stîngă îi acuză pe șefii pompieri că nu ar fi luat în calcul riscul producerii unor explozii și că nu ar fi făcut o recunoaștere corespunzătoare a zonei. Se întâmplă acest lucru deși, chiar înainte de a fi arestat preventiv, unul dintre patroni, Ionuț Doldurea, a admis că în stația GPL, deși era folosită în special ca o parcare, aveau loc, ocazional, transferuri de GPL dintr-o autocisternă în alta, potrivit sursei citate. El le-a spus însă procurorilor că nu își poate explica explozia și că a fost cel mai probabil vorba de o defecțiune tehnică sau o manevră greșită a vreunuia din șoferi. Inițial, el negase aceste operațiuni.

Advertisement

Acuzațiile procurorilor:

„În perioada 30 septembrie 2020-26 august 2023, în realizarea obiectului de activitate și în interesul său, ca urmare a politicii promovate de către factorii decizionali din structura de conducere a acesteia, respectiv cei doi inculpați menționați anterior, societatea comercială a funcționat în mod sistematic prin încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL (Ordinul M.A.I. cu nr. 166 din 27 iulie 2010 și Ordinul nr. 73/1161/1999 privind aprobarea „Normativului de proiectare, execuţie şi exploatare a sistemelor de alimentare cu gaze petroliere lichefiate (GPL) pentru autovehicule”, indicativ NP 037/99), la punctul de lucru neautorizat amplasat pe Șoseaua București-Târgoviște, în comuna Crevedia, județul Dâmbovița. Acest fapt a creat premisele izbucnirii, la data de 26 august 2023, în jurul orei 18.40, a unui incendiu urmat de mai multe explozii, rezultate din acest factor declanșator, ce a condus la decesul a 5 persoane până la acest moment (ultima decedând în cursul zilei de azi) și vătămarea corporală a 54 de persoane, precum și distrugerea și degradarea unor bunuri imobile și mobile, precum și a unor lucrări, echipamente, instalații sau componente ale acestora, consecințe pe care factorii de conducere din cadrul acesteia nu le-au prevăzut, deși trebuiau și puteau să le prevadă.”

Print
Vizualizari: 25
Advertisement

Imprint
Responsible for the content:
concretolt.ro
Privacy & Terms of Use:
concretolt.ro
Mobile website via:
WordPress AMP Plugin
Last AMPHTML update:
08.05.2024 - 11:40:22
Privacy-Data & cookie usage: