Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

CURTEA DE APEL CRAIOVA A STABILIT DEJA PRIMUL TERMEN ÎN DOSARUL(APEL) DE CORUPȚIE AL LUI CIUGULEA!

21. martie. 2024

La nici o lună de când Tribunalul Olt a pronunțat o primă decizie în dosarul de corupție în care fostul președinte al Consiliului Județean Olt a fost trimis în judecată pentru luare de mită, instanța de apel a și stabilit primul termen de judecată. Asta după ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție au apelat decizia judecătorilor de a înceta procesul penal împotriva lui Ciugulea urmare a întervenției prescripției.

Încetarea prcesului însă nu l-a scăpat pe acesta și de răspunderea în ceea ce privește latura civilă, ptrivit deciziei de fond fiind dispusă confiscarea sumei de 300.902,72 lei de la Ciugulea, actualizata cu indicele de inflatie, și instituirea sechesturului asigurator pe bunuri și conturi ale inculpatului.

”În baza art.404 alin. (4) lit. d) CPP raportat la art. 112 alin. (1) lit. e) Cod penal, confiscă de la faptuitorul Ciugulea Ioan suma de 300.902,72 lei, actualizata cu indicele de inflatie, la data confiscarii efective. În baza art. 404 alin. (4) lit. c) CPP rap. la art. 249 C.p.p., totul raportat la art. 107 Cod Penal instituie, pana la concurenta sumei de 300.902,72 lei, măsura sechestrului asigurător asupra: – bunurilor mobile si imobile, prezente sau viitoare, conturilor prezente sau viitoare, ale inculpatului Ciugulea Ioan, fara identificare si distinctie, care se vor identifica în cursul punerii în executare a prezentei dispozi?ii de indisponibilizare. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare, in ceea ce il priveste pe inculpatul Ciugulea Ioan, vor rămâne in sarcina statului.

Print

One thought on “CURTEA DE APEL CRAIOVA A STABILIT DEJA PRIMUL TERMEN ÎN DOSARUL(APEL) DE CORUPȚIE AL LUI CIUGULEA!

  1. Este bine ca instanta de apel a stabilit repede primul termen de judecata pentru dosarul de coruptie al fostului sef de la CJ Olt. Insa nu putem sa nu ne intrebam daca acesta va scapa si de raspunderea penala, avand in vedere decizia de incetare a procesului penal din cauza prescriptiei. Totusi, confiscarea sumei de 300.902,72 lei si instituirea sechestrelor asiguratorii sunt masuri importante pentru a recupera paguba adusa statului. Sper ca justitia sa isi faca datoria si sa pedepseasca conform legii actiunile de coruptie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!