Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

FOSTUL PRIMAR DE LA ICOANA VREA URMĂRIREA PENALĂ A PROCURORULUI SORIN LIA, CEL CARE L-A REȚINUT 24 DE ORE!

26. februarie. 2024

Gheorghe Periețeanu, fost primar al Comunei Icoana, cel care în mai 2016 a fost reținut pentru 24 de ore și ulterior plasat de judecători sub control judiciar, se întoarce împotriva procurorului Sorin Lia. Periețeanu a fost acuzat la acel moment de abuz în serviciu, folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi coruperea alegătorilor, însă judecătorii au dispus achitarea acestuia, la mai bine doi ani de proces, pe motiv că ”fapta nu există”.

Ulterior fostul primar a formulat plângere penală atât împotriva procurorului care a instrumentat cazul cât și a actualului primar al comunei Icoana, Ancuța Mariana, contracandidata a lui Periețeanul în 2016 pe care aceasta a și acuzat-o la momentul reținerii că s-a afla în spatele reținerii sale. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, au dsipus însă clasarea cauzei prin Ordonanţa nr. 653/P/2022 din data de 30.10.2023. Nemulțumit, fostul primar a formulat plângere împotriva acestei decizii, urmând ca judecătorii de la Curtea de Apel Craiova să decidă.

Reamintim că procurorul Sorin Lia este astăzi trimis în judecată tot pentru abuz în serviciu, fiind la rându-i reținut pentru 24 de ore tot în luna mai însă a anului trecut.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!