Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PRINA NU SCAPĂ DE EMOȚII: CURTEA DE APEL CRAIOVA REPUNE PE ROL AL DOILEA DOSAR DE CORUPȚIE!

22. ianuarie. 2024

Rămas în pronunțare pe apel, procesul în dosarul în care fostul primar al Slatinei, Minel Prina(azi încarcerat la Rahova) este judecat pentru fapte de corupție ia o turnură surprinzătoare cel puțin pentru inculpați. După ce, pe fond, intanța de judecată a constatat intervenția prescripției în cauză și a dispus încetarea procesului penal, Curtea de Apel a dispus repunerea cauzei pe rol. Decizia instanței de apel vine urmare a soluției Curții de Justiţie a Uniunii Europene (Ordonanţa din data de 09 ianuarie 2024) cu privire la interpretarea dreptului comunitar şi efectul direct al acestuia raportat la deciziile CCR care vizează prescripţia răspunderii penale şi cauzele de întrerupere a termenului de prescripţie al răspunderii penale.

Solutia pe scurt: În temeiul art. 395 alin. (1) din Codul de procedură penală, Admite solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova, judeţul Dolj şi repune cauza pe rol în vederea reluării dezbaterilor, având în vedere că după închiderea dezbaterilor şi până la soluţionarea cauzei în apel Curtea de Justiţie a Uniunii Europene s-a pronunţat în cauza C-131/23.()

Alături de Prina, în acest dosar sunt judecați și Stana Mihaela-fost director executiv al DADPP, Mirela Pătru – fost director executiv adjunct al DADPP, Bezna Gheorghe-expert evaluator și Marinescu Severus- soțul fostei președinte a Tribunalului Olt. În rechizitoriul de trimitere în judecată procurorii DNA au reținut faptul că, în cursul lunii iunie 2011, Minel Prina, care era pe atunci administrator public al municipiului Slatina, a intervenit pe lângă Mirela Pătru, director executiv adjunct al Direcției Administrarea Domeniului Public și Privat, ca să-l ajute pe inculpatul Severus Marinescu să pună mâna pe un teren din Slatina.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!