Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DOLDUREA ȘI STÂNGĂ RĂMÂN ÎN AREST LA DOMICILIU. JUDECĂTORII LE-AU PERMIS SĂ COMUNICE ÎNTRE EI!

15. ianuarie. 2024

Cei doi patroni ai staţiei GPL din Crevedia, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă rămân în continuare arestați la domiciliu. Judecătoria Sectorului 5 București a admis propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de prelungire a măsurii preventive pentru încă 30 de zile.

Aceiași judecători au admis însă în parte și cererea formulată de fiul primarului din Caracal și asociatul său de modificare a obligaţiilor din conţinutul măsurii preventive a arestului la domiciliu şi au înlăturat obligaţiile impuse prin Încheierea din data de 27.11.2023 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti ca pe durata măsurii preventive a arestului la domiciliu, inculpaţii să comunice între ei dar și cu martorii din dosar.

.Doldurea și Stîngă au fost arestați preventiv pe data de 6 septembrie, pentru „distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru”, o infracțiune care este pedepsită cu închisoarea de la 5 la 12 ani.

În sarcina lor procurorii au reținut faptul că ”cei doi inculpaţi, pe o perioadă îndelungată de timp, de cel puţin 3 ani, în mod sistematic, au promovat în cadrul societăţii o politică de funcţionare grefată pe încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea operaţiunilor de alimentare, transport, transvazare şi depozitare cu combustibil GPL.Toate aceste operaţiuni au fost efectuate în scop pecuniar, în pofida deciziilor de ordin administrativ aplicate de autorităţile publice cu atribuţii de supraveghere şi control în materie şi abdicând de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfăşurarea acestei activităţi.Faptele descrise au avut drept consecinţă decesul a 5 persoane (n.r. – 6 morți după decesul unui rănit pe data de 2 octombrie la u spital din Germania), vătămarea corporală a altor 53 persoane, 6 case distruse total, 77 case distruse parţial, alte distrugeri materiale semnificative – autospeciale ale echipelor de intervenţie, echipamente de intervenţie, bunuri materiale ale cetăţenilor pe o rază de aprox. 1 km ”.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!