Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DACĂ PROSTIA AR FI CONFIDENȚIALĂ…

07. decembrie. 2023

După patru ani de zile a aflat De Mezzo că la Slatina avem Spital Județean și nu Municipal așa cum insista în campania electorală din 2020. S-a reținut aspectul, e de apreciat, așa e în viață, unii pricep mai greu(n.n. uită și repede, se zice). La fel e și cu atribuțiile de prefect. Opinia publică ar trebui să-l lase să le priceapă iar în același timp, De Mezzo ar fi trebuit să reușească până la această dată măcar să facă diferența dintre manipulare și… obiectivitate. S-a reținut, la fel, că șeful său politic actual, Gigel Știrbu, consideră că toți cei care au afinități sau aleg PSD sunt niște gunoaie (n.n. declarație oficială, conferință de presă””PSD în momentul asta e o ghena în care se aduna toate aceste…nu vreau sa spun, e o ghena…”). Să mergi însă pe aceeași linie și să spui în gura mare că toți angajații spitalului sunt tâmpi(n.n. funcționează pe principiul noi nu gândim, noi muncim) care nu au coloană și demnitate și semnează după ureche un document, te califică pentru orice altceva mai puțin spre deloc pentru calitatea de prefect(n.n. de primar nici nu încape discuție!).

Că a căutat gândacii la SJU Slatina nu e rău, dimpotrivă, dacă există trebuie eliminați dar nu cu circ fără rezultate(n.n. cresc și like-urile dar se înmulțesc și gândacii!). Că există deficiențe în actul medical sau în condițiile de spitalizare, la fel, legal, în funcție de prerogativele pe care le ai, semnalezi și depui eforturi pentru remediere. Nu te rezumi doar la a-ți măsura notrietatea și a-ți calcula șansele pentru o eventuală candidatură într-o funcție publică. Aia se numește mascaradă, tiktok-ăreală, oricum altfel dar nu implicare obiectivă. Și mai ales când vorbim despre o zonă atât de sensibilă cum este un spital. Nu poți zmeule viteaz, în săbii să vă tăiați, sau în luptă să vă luptăți cu sănătatea oamenilor așa cum o faceți cu hidranții, beculețele luminoase și nici măcar cu angajarile de casă. Și pentru că nu poți deontologic, moral, uman(n.n. nici măcar dacă scopul tău e strict personal și electoral, indiferent cine ești și ce funcție efemeră ocupi) să târăști iar Spitalul Județean(!!! a nu se uita repede)Slatina în mocirlă de dragul luptei tale cu balaurii, sau vătafii sau orice alți inamici consideri că ai, nu manipulezi, nu vinzi informații truncheate. Cu atât mai puțin nu panichezi populația cum că la spital se semnează niște contracte de confidențialitate prin care le este pusă în pericol sănătatea și nici nu subestimezi inteligența opiniei publice. Unii chiar știu să citească(n.n. nu pe diagonală sau scoase din context) iar alții chiar pricep repede manipulările și le uită greu!

Contractul în cauză(de confidențialitate) vizează în primul rând protecția pacienților pentru că, să nu uităm, nu doar o dată, în diverse campanii, au fost livrate pe piață certificate medicale ale unor persoane doar cu scopul de a le denigra .Pe de altă parte, toate cele cuprinse în respectivul contract pe care De Mezzo l-a prezentat ca pe… ”apa caldă”, sunt stipulate în Legea 95/2006(privind reforma în domeniul sănătăţii), în contractul colectiv de muncă pe care salariații l-au semnat și de care Sindicatul(invocat)ARE cunoștință, ba chiar și în regulamentul de organizare și funcționare al SJU Slatina(n.n. toate acestea negru pe alb și nu vorbe!).

Doar cu titlul de exemplu, solicitările organelor judiciare sau administrative nu vizează latura de cercetare penală a activității angajaților iar informațiile legate de licitații care nu pot fi făcute publice sunt cele privind ofertele depuse, aceleași la spital ca și la Prefectură(n.n. și-n rice altă instituție publică!), restul documentelor fiind publice chiar pe SICAP(n.n. pentru cei interesați liber acces).

Că nu mai era nevoie de un astfel de document având în vedere că toate obligațiile stipulate în el sunt cunoscute și asumate de salariați încă de la angajare(n.n. în baza celor de mai sus) asta este da, o altă discuție. Una care poate fi privită ca un exces de zel din partea managerului SJU Slatina, departe de a fi un vătaf chiar dacă își dorește asta cu ardoare. Unii zic că doar frustrarea te-ar putea face să mai și semnalizezi cu un document practic inutil.

Trist dar adevărat, din dorința prefectului de manipulare în scop electoral și acțiunile managerului din care-ți sare în ochi frustrarea că n-a reușit în acesti ani să câștige respectul salariaților, s-a născut o nouă măscăreală, fără minimă legătură cu sănătatea locuitorilor județului Olt!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!