Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DEFINITIV: DOLDUREA, PLASAT ÎN AREST LA DOMICILIU!

29. noiembrie. 2023

Patronii firmei Flagas SRL, care deţine staţia GPL de la Crevedia unde a avut loc tragedia în timp ce era efectuat un transfer de gaz între două cisterne, reușesc să scape de arestul preventiv în urma unei decizii definitive pronunțată azi de Tribunalul București. Astfel, Daniel Doldurea şi Ionuţ Stîngă urmează să părăsească azi arestul poliției unde au ajuns pe 6 septembrie.

”• În temeiul art.221 alin.1 C.proc.pen., impune inculpatului DOLDUREA IONUŢ-DANIEL obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte efectiv (şi anume cel din sat Petreşti, comuna Corbeanca, cartier Paradisul Verde, strada Romaniţei nr. 16, jud. Ilfov), fără permisiunea organului judiciar ce a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.

În temeiul art. 221 alin.1 C.proc.pen., impune inculpatului STÎNGĂ COSMIN-IONUŢ obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte efectiv (şi anume cel din Municipiul Bucureşti , strada Fabrica de Cărămidă , nr. 7L , sector 1), fără permisiunea organului judiciar ce a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.

În baza art. 221 alin.2 C.proc.pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpaţii DOLDUREA IONUŢ-DANIEL şi STÎNGĂ COSMIN-IONUŢ trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu suspecţii, inculpaţii şi martorii din dosarul de urmărire penală nr. 462/P/2023 al Parchetului de pe lângă de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Reamintim că procurorii îi acuză de faptul că, în decursul unei perioade de timp de cel puțin 3 ani, au promovat în cadrul societății, în mod sistematic, o politică de funcționare grefată pe încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL, toate efectuate în scop pecuniar, sfidând deciziile de ordin administrativ aplicate de autoritățile publice cu atribuții de supraveghere și control în materie și abdicând în mod nepermis de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfășurarea acestei activități. Faptele menționate au avut următoarele consecințe: decesul a 5 persoane, vătămarea corporală a 56 persoane, 6 case distruse total, 83 case distruse parțial, alte distrugeri materiale semnificative – autospeciale ale echipelor de intervenție, echipamente de intervenție, bunuri materiale ale cetățenilor, aflate pe o rază de aprox. 1.5 km.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!