Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

OPOZIȚIE, TE HALESC: OLTUL MĂSCĂRIT!

03. octombrie. 2023

De-a lungul timpului județele țării au fost încadrate în diverse categorii, de la cel mai sărac până la cel mai corupt. A apărut de curând o noua categorie: cel mai… măscărit! Iar aici Oltu-i fruntea!

Într-o lună și puțin s-a ajuns la așa ”performanță”. Mai exact de când a fost parașutat de la București, din prime time, noul prefect de Olt. Parașutarea s-a făcut pe fondul circului din PNL Olt în care Gigel Știrbu și-a adus din nou aminte că vrea să-l schimbe pe Voiculescu de la șefia organizației și-a pus-o de-o spirală, primul dintre adepți(n.n. detaliem zilele următoare) fiind De Mezzo. A început să-și facă numărul din prima săptămână. Nu la PNL Olt ci fiert pe opoziție, război declarat vătafilor, oglinda județului, câte-n lună și-n stele promise cetățenilor. Ce să mai… Momentul T0. Fără interese personale, exclusiv pe proiecte într-u binele locuitorilor și dezvoltarea județului. Aiurea. Măscăreală de toată jena, a fst singurul lucru livrat de la înălțimea funcției de prefect. Iar ca și cum n-ar fi fost de ajuns un singur măr stricat și-a găsit repede partener de scenete .Nimeni altul decât președintele CJ Olt. Și… play!

Unul aleargă gândacii, altu’ vine cu strungul. Atentie, își dau rând, nu amandoi odată, să fie siguri că întră fiecare în… prime time. Să nu cumva să rateze vreo taxatoare mai din fund una din cele două măscareli. După ce au terminat în teren s-au mutat pe…. virtual unde au început să dea tare cu tik-tok-urile(n.n. unul asumat, celalalt după cireș ca are oameni pentru asta). Rezultatul, tot circ ieftin. De curând au trecut la nivelul următor. De Mezzo a ținut morțiș să ducă măscăreala la alt nivel și să o facă cunoscută în tată țara. Din nou, teren fertil la CJ Olt. Au ieșit la televizor pe o tentativă de victimizare a prefectului într-un incident în care a fost implicată mașina personală(n.n. oficial arată datele preliminare că nu există vreo suspiciune rezonabilă de altceva decât o simplă defecțiune) pe care, în încercarea de a o demonta, Oprescu și-a prin el însuși mâna fix în strung. În linii mari cam așa s-a fâsâit Momentul T0.

Dacă n-ar fi mânați în luptă excusiv de propria imagine, de interese personale și mai ales de goana alegerilor de anul viitor, azi ar fi trebuit ca organele abilitate ale statului să fie deja sesizate de De Mezzo cu documete despre fapte de corupție pe care spune că le-au săvârșit ”vătafii PSD Olt”. De cealaltă parte, dacă prefectul, de la preluarea mandatului, prin toate acțiunile întreprinse în calitate oficială și-a depășit atribuțiile până la suspiciuni de abuz în serviciu, atunci să pună Oprescu degetul pe ele, în aceeași manieră, documentat și sesizat. Altfel, azi, avem a face doar cu o măscăreală ieftină pe care din nefericire o pun în scenă doi actori cu putere de decizie în județ. Nici din punct de vedere poltic acest circ nu poate fi încadrat în ceea ce se numește ”opoziție”.

E o practică în special la nivelul instituțiilor publice(n.n. a se citi pe bani publici) să achiziționeze periodic diverse cursuri la care merg atât angajații cât și șefii. Spre exemplu, toată vara, în mai multe serii, Apostoliceanu i-a trimis pe politiștii localii să ia cursuri de etică, de moralitate ba chiar și comunicare iar de curând și Angela Nicolae a luat o directă(n.n achiziție) pe Spitalul Slatina pe aceeași zonă a integrității și anticorupției(n.n. nu pentru gândaci!). Poate că ar trebui extinsă această practică și la nivelul partidelor politice. Sunt și aici bani publici iar dacă nu ajung pot apela la donatori. E greu de crezut spre exemplu că ar refuza primarul de la Caracal să mai bage o dată mâna de sponsor în buzunar mai ales dacă acest lucru ar fi în numele președinteluiPSD Olt, sau cel de la Studina pentru prietenul lui Mario în contextul susținerii declarate pentru preluarea PNL Olt pe gașcă.

Râzi de ei să nu plângi de tine!!! #p

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!