Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PRELUNGIRE MĂSURĂ PREVENTIVĂ: MANAGERUL DE LA SPITALUL CARACAL RĂMÂNE SUSPENDAT!

02. octombrie. 2023

Radu Liviu, numit de primarul Doldurea manager al Spitalului Caracal după ce l-a înlocuit în poziția de candidat și ulterior de primar, nu scapă de măsura controlului judiciar luată împotriva sa de procurorii anticorupție. Judecătorul de dreptul și libertăți de la Tribunalul Olt i-a respins contestția și a decis să prelungească măsura și implicit obligațiile impuse acestuia, una dintre acestea fiind și aceea de a nu-și mai exercita funcția în cadrul Spitalului Caracal, instanța apreciind că decizia are ca scop asigurarea bunei desfăşurări a procesului penal, pentru a preveni orice influenţă asupra angajaţilor Spitalului Municipal Caracal care au dobândit sau ar putea dobândi o calitate procesuală în cauză, ”aceasta în condiţiile în care inculpatul deţine calitatea de manager, conducând astfel unitatea spitalicească, îndeplinind funcțiile de previziune și organizare a activității, de coordonare și antrenare a personalului subordonat și de control asupra obiectivelor propuse, existând, în aceste condiţii, o necesitate reală de prevenire a situaţiilor în care inculpatul ar putea să interfereze cu buna şi corecta desfăşurare a procesului penal.

Solutia pe scurt: În baza art. 213 C.p.p., Respinge, ca nefondată, plângerea formulată de către inculpatul RADU DUMITRU-LIVIU, împotriva ordonantei din data de 21 septembrie 2023 de prelungire a măsurii preventive a controlului judiciar emisă în dosarul nr. 61/P/2021 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casa?ie si Justitie – D.N.A. – Serviciul Teritorial Craiova. În temeiul dispoziţiilor art. 275 alin. 2 din Codul de procedură penală, obligă inculpatul Radu Dumitru Liviu la plata sumei de 50 de lei, cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronuntată în cameră de consiliu, astăzi, 29 septembrie 2023, la Tribunalul Olt.

Radu Liviu și doi directori ai unității spitalicești sunt acuzați de comiterea mai multor infracțiuni în perioada pandemiei cu privire la acordarea unr stimulente de risc. Potrivit procurorilor, cei trei inculpați ar fi întocmit și semnat mai multe documente în care ar fi fost inserate date care nu ar fi corespuns realității, pe care ulterior le-au înaintat către Casa Națională de Asigurări de Sănătate în vederea decontării. Aceste demersuri ar fi avut ca urmare obținerea pe nedrept de către Spitalul Municipal Caracal a sumei de 740.000 lei din fonduri europene.
Ulterior, din suma obținută în mod ilegal, inculpații Radu Dumitru Liviu și Mitran Marian ar fi dispus în mod abuziv plata către 136 de persoane a unor stimulente de risc nedatorate, în valoare totală de 326.250 lei. În aceeași perioadă, cu încălcarea prevederilor legale, inculpatul Radu Dumitru Liviu nu ar fi dispus acordarea stimulentelor de risc (în valoare totală 45.000 lei) pentru un număr de 19 persoane îndreptățite să intre în posesia lor.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!