Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PACHETUL GENERAL CERE PRELUNGIREA ARESTULUI PREVENTIV PENTRU DOLDUREA ȘI ASOCIATUL SĂU!

27. septembrie. 2023

În dosarul privind incendiul izbucnit în data de 26 august 2023 în localitatea Crevedia din județul Dâmbovița, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală criminalistică anunță printr-un comunicat de presă că a solicitat prelungirea măsurii arestării preventive față cei doi administratori ai societății comerciale, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, pe o perioadă de încă 30 de zile.

Fiul primarului Caracal, Ion Doldurea, fost adus miercuri din arest la Parchetul General unde a recunoscut că la Crevedia era o parcare de cisterne și că se făceau transvazări. Totuși, el nu își explică explozia și crede că a fost vorba de o defecțiune tehnică sau o manevrare greșită a unuia dintre șoferi.

În referatul cu propunere de prelungire a măsurii arestării preventive s-a reținut faptul că inculpații, în decursul unei perioade de timp de cel puțin 3 ani, au promovat în cadrul societății, în mod sistematic, o politică de funcționare grefată pe încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL, toate efectuate în scop pecuniar, sfidând deciziile de ordin administrativ aplicate de autoritățile publice cu atribuții de supraveghere și control în materie și abdicând în mod nepermis de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfășurarea acestei activități.  

Faptele menționate au avut următoarele consecințe: decesul a 5 persoane, vătămarea corporală a 56 persoane, 6 case distruse total, 83 case distruse parțial, alte distrugeri materiale semnificative – autospeciale ale echipelor de intervenție, echipamente de intervenție, bunuri materiale ale cetățenilor, aflate pe o rază de aprox. 1.5 km.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!