Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

FUGAR SĂ FII, CONTRACTE SĂ AI: PRINA OBȚINE CONTRACTE PE BANDĂ RULANTĂ!

20. septembrie. 2023

Prina a fugit de pușcărie dar nu si de contractele cu statul. Dimpotrivă, rămâne conectat la banu’ public chiar și ca fugar, arestat în prezent la domiciliu în Milano. Înainte de condamnare și-a pregătit nu doar șederea în Italia ci și afacerile din țară pe care le-a lăsat, teoretic, pe mâna celor doi copii. Tot pachetul de acțiuni de la compania Alpha Maap Creations SRL a fost cumpărat în februarie 2023 de fiul său. În același timp, fiica lui Prina,  deține 100% din acțiunile companiei Alpha Idealmaap Group SRL, acesta i-a vândut afacerea cu trei săptămâni înainte să fie condamnat definitiv. Totodată, cum a împlinit 18 ani a și intrat în ”afaceri” când a fondat compania Smart Rominalcona SRL al cărei obiect de activitate era fabricarea articolelor din beton. 

Pe 3 mai Minel Prina era condamnat definitiv la 4 ani si 4 luni de pușcărie de Înalta Curte de Casație și Justiție, pe 13 mai era ridicat de carabinierii secției Catturand la Milano, iar ulterior plasat în arest la domiciliu până la finalizarea procesului de extrădare. La doar trei zile, mai exact pe 16 mai, marca prin una din firmele pe care le controlează S.C. SC ALPHA MAAP CREATIONS SRL S.R.L. un contract direct cu Spitalul Schitu Greci. Este vorba despre proiectare si execuție „STATIE DE EPURARE SPITALUL DE PSIHIATRIE CRONICI SCHITU GRECI”, contract a cărui valoare se ridică la 96.736,08  RON (120.882,42  EUR).

Tot in această perioadă , oferta depusă de Prina în asociere cu mai multe firme printre care si una din cele controlate de deputatul PSD de Olt, Emil Albotă, era declarată câștigătoare a două licitatii derulate prin CNI în Olt. Este vorba despre contractul de proiectare și execuție lucrări aferent obiectivului de investiție “Locuințe pentru tineri, destinate închirierii, județul Olt,comuna Studina, localitatea Studina” și cel de-al dilea, Proiectare, executie lucrari si asistenta tehnica din partea proiectantului pe perioada executiei lucrarilor pentru obiectivul de investitie: „Reabilitare si modernizare Dispensar uman in sat Cungrea.

Cea mai recentă a marcat-o Prina la Consiliul Județean Olt: achiziția publică de servicii de proiectare, asistență tehnică pe perioada de execuție a Lucrărilor si executie lucrari pentru investitia “ Reabilitare termică pentru creșterea eficienței energetice la clădirea sediului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt”.

În primă instanță Prina a scăpat de extrădare spre deosebire de celălalt fugar, Darius Vâlcov, care de altfel l-a și ajutat să fugă, angajandându-l la firma deținută de concubina sa. Rămâne de văzut ce decizie va lua instanța de apel și dacă Prina va deveni din octombrie coleg de penitenciar cu Vâlcov.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!