Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

RECURS ÎN CASAȚIE: VÂLCOV CERE SĂ SCAPE DIN PUȘCĂRIE, DNA CERE MAI MULTI ANI DE DETENȚIE!

12. septembrie. 2023

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis luni, 11 septembrie, recursul în casație formulat de Darius Vâlcov în dosarul în care a fost condamnat la 6 ani de închisoare și încarcerat, dar și pe cel al procurorilor DNA cu privire la încetarea procesului penal împotriva fostului ministru de finanțe pentru infracţiunea de efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia. Recurs în casație a formulat în același dosar și Constantin Tomescu alt inculpat, condamnat definitiv și încarcerat la rându-i.

 ”În baza art. 440 alin. (4) din Codul de procedură penală, admite în principiu cererile de recurs în casaţie formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de inculpatul Tomescu Constantin Cristian împotriva deciziei penale nr. 38 din data de 02 mai 2023 pronunţate de Înalta Curte, Completul de 5 Judecători, în dosarul nr.790/1/2019. În baza art. 440 alin. (4) din Codul de procedură penală, admite în principiu cererea de recurs în casaţie formulată de inculpatul Vâlcov Darius Bogdan împotriva deciziei penale nr. 38 din data de 02 mai 2023 pronunţată de Înalta Curte, Completul de 5 Judecători, în dosarul nr.790/1/2019, numai în ceea ce priveşte cazul de casare prevăzut de art. 438 alin. (1) pct. 7 din Codul de procedură penală. ”

Drept urmare, cauza a fost trimisă în vederea judecării recursurilor în casație la Completul de 5 Judecători – Penal P1 – 2023, primul termen fiind stabilit la data de 6 noiembrie 2023, pentru când se citează inculpaţii Tomescu Constantin Cristian şi Vâlcov Darius Bogdan. Totodată instanța a dispus remitererea unei adrese la Baroul Bucureşti în vederea desemnării unor apărători din oficiu pentru cei doi.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!