Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

CURTEA DE APEL NAPOLI: VÂLCOV AR PUTEA FI EXTRĂDAT DIN ITALIA!

20. iulie. 2023

O primă decizie pronunțată joi de Curtea de Apel din Napoli prevede ca fugarul Darius Vâlcov să fie predat României. Decizia instanței italiene nu e definitivă și poate fi atacată de apărătorii acestuia. Informația a fost confirmată oficial de Ministerul Justiției din România a confirmat informația, printr-un comunicat oficial Ministerul Justiției din România.

În fața judecătrilor italieni Vâlcov a invocat ca argumente legăturile cu statul italian, care ar fi justificat recunoașterea pedepsei și punerea sa în executare în Italia, și a condițiile de detenție din România, considerate necorespunzătoare. În acest sens avcații săi au depus o serie de înscrisuri și rapoarte. De cealaltă parte însă, autoritățile române (instanța de executare, Administrația Națională a Penitenciarelor, magistratul român de legătură) au depus documente în dovedirea prezenței în România a lui Vâlcov (nefiind îndeplinită condiția șederii neîntrerupte în Italia în ultimii 5 ani) și informații detaliate privind condițiile de detenție.

”În acest context doresc să vă informez că, astăzi, Curtea de Apel din Napoli a DISPUS PREDAREA lui Vâlcov Darius Bogdan, autorităților competente ale României, în executarea mandatului european de arestare emis la 3.5.2023 de către Tribunalul București în dosarul penal referința nr. 2018/2015, pentru executarea pedepsei de 6 ani închisoare aplicată acestuia prin sentința nr. 74 din 8.2.2018, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție a României, devenită executivă în urma deciziei penale a aceleiași Înalte Curți nr. 38/02.05.2023, pentru infracțiunile de trafic de influență și spălare de bani săvârșite în România în perioada 2009-2013.  Hotărârea nu este definitivă. Poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile, la Curtea de Casație a Italiei”, se precizează în comunicatul Ministerului.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!