Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

SĂ SCAPE DE EXTRĂDARE (PUȘCĂRIE), PRINA S-A ANGAJAT LA FIRMA CONCUBINEI LUI VÂLCOV (MILANO)!

12. iulie. 2023

Mai bine de 10 ani împreună au jefuit la greu bugetul Slatinei și nu numai. După ce procurorii anticorupție i-au deferit justiției, în periplul lor prin instanțe cei doi au jucat în permanență o scenetă ieftină în care s-au arătat reciproc cu degetul: ”Înțeleg amploarea media asupra consilierului primului ministru, de a-l denigra pe Vâlcov că el a luat plicul. Dar nu pot să stau de doi ani și jumătate să ascult cum dau vina pe Vâlcov, singurul țap ispășitor. Eu sunt inculpat în timp ce ei toți îl indică pe Prina.  Să se ducă atunci Prina la Poliție să dea cu subsemnatul, să se umilească el pe aici, nu eu.(declarație 2018 Vâlcov, Tribunalul Dolj).

Azi însă, când ambii sunt fugari, refugiați în Italia de frica pușcăriei, și-au dat din nou mâna ca odinioară. Nu doar Vâlcov și-a pregătit fuga cu mult timp înainte ca ICCJ să pronunțe o decizie definitivă ci și complicele său, Minel Prina. Potrivit celor de la newsweek.ro, care le-au luat urma fugarilor la Milan, orașul unde își au domiciliu ambii, Prina s-a angajat fix la firma deținută de concubina lui Vâlcov, Andreea Dumitru, încă din luna februarie a acestui an. Așadar, ambii s-au ascuns la umbra la compania Anvet SRLS din Milano, pentru a-i putea cnvinge pe judecătorii italieni să nu-i extrădeze. Pentru munca prestată, potrivit contractului de muncă obținut de jurnaliști, Prina primește un salariu de 765 Euro.

Ajuns în fața judecătorilor de la Curtea de Apel Milano, Prina a susținut că locuiește în Milano cu fiica sa, care este studentă la un institut de modă și împreun cu care a închiriat în decembrie 2022 un apartament cu două camere, pe o perioadă de patru ani de zile, cu o chirie anuală de 16.080 Euro. A reușit să obțină momentan șederea în Milano:

”Aplică lui Prina Minel Florin măsura asigurătorie a obligației de ședere în Municipiul Milano, prescripând la fel să nu plece fără autorizarea prealabilă a acestei Autorități Judiciare. Dispune eliberarea imediată a lui Prina Minel Florin, dacă nu este reținut pentru orice altă cauză, trimițându-l la Direcția Penitenciarului San Vittore din Milano pentru executare”

Newsweek România a fost la apartamentul lui Prina din Milano, însă nu l-a găsit pe acesta acasă. Nici numele său și nici cel al fiicei sale nu au fost trecute pe plăcuța de identificare a locatarilor din imobil. 

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!