Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

LA CURTEA DE APEL DIN NAPOLI VÂLCOV SE JURĂ CĂ E ITALIAN! LA ICCJ JURA CĂ-I SLĂTINEAN!

10. iulie. 2023

Cererea de extrădare a fugarului Darius Vâlcov, condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 6 ani de închisoare cu executare este departe de a fi soluționată prea curând. Dosarul său este abia la început, primul termen la Curtea de Apel din Napoli, regiune în care s-a și predat după fuga sa din România, având loc chiar săptămână trecută. Mai exact, pe 6 iulie Vâlcov a ajuns în fața magistraților italieni pentru prima dată, potrivit informațiilor Newsweek România, după ce pe la jumătatea lunii mai s-a predat la secția de poliție Portici,  provincia Napoli din Campania, fiind plasat în arest la domiciliu.

Potrivit aceleiași surse, Vâlcov și-a ales ca apărător pe același Cristian Di Giusto, avocatul tuturor infractorilor români care s-au predat în sudul Italiei, la Bari, la 250 de kilometri distanță de Napoli. Ajuns în intanță acesta a încercat să convingă magistrații că este stabilit în Italia de mai mult de cinci ani și că ar fi supus unor tratamente inumane dacă ar fi încarcerat în închisorile din România. În urmă cu cinci ani, Vâlcov era, încă, consilier de stat în cabinetul premierului Viorica Dăncilă, fiind considerat premier “din umbră” și un apropiat al lui Liviu Dragnea, președintele PSD de la acea vreme.

Contrar susținerii potrivit căreia de 5 ani de zile este ”italian”, nu mai târziu de martie anul trecut(n.n. în perioada celr 5 ani!!!), la singurul termen de judecată la care a fost prezent pe parcursul procesului din dosarul în care a fost condamnat definitiv, legitimat de judecători tocmai pentru a clarifica dacă are domiciliul în Romania sau are rezidență în Italia, Vâlcov a arătat că locuiește în România, mai exact în Slatina, tot în apartamentul părinților de pe Vederii .

Următorul termen în procesul de extrădare din Italia a fost stabilit pentru 20 iulie, pentru ca judecătorii italieni să studieze documentele depuse de apărătorii lui Vâlcov și pe cele depuse de statul român care cere autorităților italiene să-l extrădeze pe acesta pentru a-și executa pedeapsa în România.

Râzi de ei să nu plângi de tine!!! #p

Print

One thought on “LA CURTEA DE APEL DIN NAPOLI VÂLCOV SE JURĂ CĂ E ITALIAN! LA ICCJ JURA CĂ-I SLĂTINEAN!

  1. Aceasta situatie este de-a dreptul revoltatoare si ne arata ca natiunea este tinuta in loc de politicieni si politici dubioase. Darius Valcov ii face pe toti romanii de rusine, mai ales ca si-a pierdut calitatea de cetatean al Romaniei in momentul in care a fugit. Desi s-a prezentat la tribunal, s-a dat batut prea usor in fata increderii pe care i-o acorda justitia italiana. Cetatenii romani merita mult mai mult decat sa fie tratati cu astfel de proceduri! Mai presus este bunul simt si respectul pentru ceilalti! #JusticeForRomania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!