Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

#GHINION: INCULPAȚII DIN ”DOSARUL FDI VITOMIREȘTI” NU REUȘESC SĂ-I ÎNDUPLECE PE JUDECĂTORI!

05. iulie. 2023

O nouă încercare a inculpaților din dosarul ”FDI Vitomirești” de a scăpa de sub măsura controlului judiciar pe cauțiune, un alt eșec. Judecătorii de la Tribunalul Olt le-au respins din nou miercuri cererea de revocare a măsurii preventive.

Solutia pe scurt: Respinge cererile de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar pe cauţiune formulate de către inculpaţii Rotea Ion Robert, Ungureanu Mircea şi Trăneci Gheorghe, respectiv cererea de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar formulată de către inculpatul Radu Ion Lucian, ca nefondate.(…) În temeiul art. 217 alin. 9 C.p.p. atrage atenţia inculpaţilor Rotea Ion Robert, Ungureanu Mircea şi Trăneci Gheorghe, că, in caz de încălcare, cu rea credinţa, a obligaţiilor instituite, măsura controlului judiciar pe cauţiune poate fi înlocuita cu măsura arestului la domiciliu sau arestării preventive, în condiţiile legii. În temeiul art. 215 alin. 7 C.p.p. atrage atenţia inculpatului Radu Ion Lucian, că, in caz de încălcare, cu rea credinţa, a obligaţiilor instituite, măsura controlului judiciar poate fi înlocuita cu măsura arestului la domiciliu sau arestării preventive, in condiţiile legii. 

Decizia nu este definitivă, inculpații având drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare.

La mai bine de un an de când au fost eliberați din arest și plasați sub control judiciar, singura cererea pe care le-au admis-o judecătorii a fost aceea de a le permite să depășească limitele judeului de domiciliu. Nu au însă voie să părăsească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea organului judiciar în faţa căruia se află cauza și nici să descfășoare activitate în calitate de primar sau consilier al primarului vreunei unităţi administrativ teritoriale în cazul lui Rotea , sau de administratori de societate comercială în cazul lui Ungureanu și Trăneci. Totodată înculpații nu au voie să comunice între ei, cu coinculpații și nici cu martorii din dosar.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!