Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

NOAPTEA MINȚII: ROTEA CERE JUDECĂTORILOR SĂ-I PERMITĂ ACCESUL LA COMPLICELE TRĂNECI CÂTEVA ORE…

29. iunie. 2023

La un an de când a fost plasat sub control judiciar după ce un complet de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Craiova a dispus eliberarea din arest pentru o cauțiune de 100 mii euro, Robert Rotea, fostul primar al comunei Vitomirești, nu reușește să-i înduplece pe judecători să-i ridice obligațiile impuse prin măsura preventivă. Nici măcar cu limită de timp așa cum s-a întâmplat miercuri când inculpatul a venit cu o solicitare demnă de noaptea minții. Acesta le-a cerut judecătorilor să-i permită să ia legătura cu Trăneci Gheorghe, un alt inculpat din dosar, timp de câteva ore, respectiv începând cu data de 29.07.2023, ora 12:00 şi până la data de 30.07.2023, ora 08:00. Întâlnire mituit-complice…

Solutia pe scurt: În temeiul art. 348 C.p.p., rap. la art. 216 C.p.p., art. 215 alin. 9 C.p.p. rap. la art. 215 alin. 8 teza I C.p.p., respinge, ca nefondată, cererea de modificare a conţinutului măsurii preventive a controlului judicar pe cauţiune formulată de către inculpatul Rotea Ion Robert, privind încetarea, pe o perioadă limitată de timp, a obligaţiei de a nu se apropia de coinculpatul Trăneci Gheorghe şi de a nu lua legătura cu acesta, începând cu data de 29.07.2023, ora 12:00 şi până la data de 30.07.2023, ora 08:00. În baza art. 275 alin. 2 C.p.p., obligă inculpatul Rotea Ion Robert la plata sumei de 100 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu, azi, 28.06.2023, la Tribunalul Olt.

Rotea, la data faptelor primar al comunei Vitomirești, este judecat pentru săvârșirea infracțiunilor de: abuz în serviciu în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave, luare de mită, fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, complicitate la obținerea ilegală de fonduri, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, complicitate la fals intelectual și instigare la spălare a banilor.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!