Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

FOSTUL MANAGER DE LA SPITALUL CARACAL NU SCAPĂ DE CONTROLUL JUDICIAR: INTERZIS ÎN SPITAL!

20. iunie. 2023

Judecătorii de la Tribunalul Olt au refuzat cererea fostului manager al Spitalului Caracal, Radu Liviu, de ridicare a măsurii controlului judiciar instituită de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Contrar susţinerilor inculpatului, judecătorul de drepturi şi libertăţi a apreciat că instituirea măsurii preventive nu echivalează cu îndepărtarea din funcţie a acestuia ci cu imposibilitatea temporară de desfăşurare a activităţii în derularea căreia au fost comise faptele pentru a asigura buna desfăşurare a procesului penal, pentru a preveni orice influenţă asupra angajaţilor Spitalului Municipal Caracal care au dobândit sau ar putea dobândi o calitate procesuală în cauză, aceasta în condiţiile în care inculpatul deţine calitatea de manager, conducând astfel unitatea spitalicească, îndeplinind funcțiile de previziune și organizare a activității, de coordonare și antrenare a personalului subordonat și de control asupra obiectivelor propuse, existând, în aceste condiţii, o necesitate reală de prevenire a situaţiilor în care inculpatul ar putea să interfereze cu buna şi corecta desfăşurare a procesului penal.

Solutia pe scurt: Respinge, ca nefondată, plângerea formulată de către inculpatul RADU DUMITRU-LIVIU, împotriva ordonanţei din data de 08.06.2023 de dispunere a măsurii preventive a controlului judiciar emisă în dosarul nr. 61/P/2021 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casa?ie ?i Justi?ie – D.N.A. – Serviciul Teritorial Craiova – filele 73 – 99, d.u.p., vol. XXV. În temeiul dispoziţiilor art. 275 alin. 2 din Codul de procedură penală, obligă inculpatul Radu Dumitru Liviu la plata sumei de 50 de lei, cheltuieli judiciare avansate de stat.

Decizia este definitivă. Radu Liviu și doi directori ai unității spitalicești sunt acuzați de comiterea mai multor infracțiuni în perioada pandemiei cu privire la acordarea unr stimulente de risc. Potrivit procurorilor, cei trei inculpați ar fi întocmit și semnat mai multe documente în care ar fi fost inserate date care nu ar fi corespuns realității, pe care ulterior le-au înaintat către Casa Națională de Asigurări de Sănătate în vederea decontării. Aceste demersuri ar fi avut ca urmare obținerea pe nedrept de către Spitalul Municipal Caracal a sumei de 740.000 lei din fonduri europene.
Ulterior, din suma obținută în mod ilegal, inculpații Radu Dumitru Liviu și Mitran Marian ar fi dispus în mod abuziv plata către 136 de persoane a unor stimulente de risc nedatorate, în valoare totală de 326.250 lei. În aceeași perioadă, cu încălcarea prevederilor legale, inculpatul Radu Dumitru Liviu nu ar fi dispus acordarea stimulentelor de risc (în valoare totală 45.000 lei) pentru un număr de 19 persoane îndreptățite să intre în posesia lor.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!