Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

ÎNCEPE JUDECATA ÎN DOSARUL ”MĂȘTI”: DIRECTOAREA DE CABINET A VICEPRIMARULUI BERECHET ȘI ALȚI ANGAJAȚI ACUZAȚI DE CORUPȚIE!

15. iunie. 2023

Tribunalul București, instanța pe rolul căreia a fost trimis spre judecare dosarul achizițiilor din pandemie făcute prin Direcția Administrare Patrimoniu din cadrul Primăriei Slatina, a stabilit primul termen de judecată. Cei șapte inculpați, între care Narcisa Ionescu, fosta șefă de la Patrimoniu în prezent director de cabinet al viceprimarului Slatinei, Alexandru Berechet, Măriuş Mirela, Avram Silvia, Drejoi Angelica, Chiriţescu Bogdan Ionuţ, Chiriţă Răzvan Mirel Și Oporanu Mihaela vor ajunge în septembrie în fața instanței.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au reținut în rechizitoriu faptul că în cursul lunii aprilie 2020, în contextul pandemiei de Covid 19, inculpata Ionescu Narcisa Ionela, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi încheiat cu S.C. Solutions Line S.R.L un acord cadru și două contracte subsecvente, ce ar fi avut ca finalitate achiziționarea de către Direcția Administrare Patrimoniu din cadrul Primăriei municipiului Slatina, județul Olt, la prețuri supraevaluate (și de patru ori), a unor materiale sanitare. Ca urmare a acestor demersuri ar fi fost creat un prejudiciu Direcției Administrare Patrimoniu (D.A.P.) Slatina în sumă totală de 2.555.386 lei. Aceștia mai arată faptul că achizițiile de mai sus au fost posibile în contextul în care: – la data de 02 aprilie 2020, atribuțiile de încheiere a contractelor au fost delegate de Primăria municipiului Slatina Direcției Administrare Patrimoniu (D.A.P.) în condițiile în care în subordinea Consiliului Local funcționa deja un serviciu specializat în achiziții publice, – înregistrarea electronică a documentelor privind relația cu S.C. Solutions Line S.R.L ar fi suferit modificări atât în sensul antedatării cât și al postdatării documentelor ce atestau pașii de parcurgere a procedurii de achiziție, – cererea D.A.P. Slatina s-ar fi bazat în totalitate pe oferta depusă de S.C. Solutions Line S.R.L. care ar fi fost înregistrată la instituția publică, înaintea întocmirii de către funcționarii publici a referatului privind alegerea procedurii de achiziție a produselor menționate mai sus. Mai mult, conținutul ofertei respective ar fi fost copiat în integralitate, cu tot cu greșelile de ortografie, în cuprinsul strategiei de contractare și al caietului de sarcini.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!