Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

BUSI LA AUDIERI!

14. iunie. 2023

Primul la audiere din lista ”propușilor”, primul scandal. Deloc surprinzător momentul având în vedere faptul că în ultima perioadă Ministerul Agriculturii a fost în centru mai multor scandaluri- vezi Chesnoiu trimis în judecată de DNA și Daea în scandalul angajarălor rudelor. Tocmai aceste situații au aprins dezbaterile din comisie în timpul sesiunii de întrebări-răspunsuri, atunci când senatorul USR Sebastian Cernic, secretar al Comisiei pentru agricultură din Senat, a adresat ministrului propus Florin Barbu, câteva întrebări.

”Colegul dumneavoastră de partid, domnul Chesnoiu, a plecat din funcția de ministru al Agriculturii, fiind suspectat de DNA că ar fi dat subiectele unei pile de-a domnului Daea. Vă rog frumos să mă lăsați să formulez întrebarea, dacă doriți ca această dezbatere să fie una ok. Ca într-o comedie bună, în locul domnului Chesnoiu a venit domnul Daea. Acum, domnul Daea pleacă din Guvern, însă familia Daea rămâne acolo: soția, fiica, ginerele, finul, nora. Și, acum, întrebarea: Domnule ministru, v-ați gândit să evaluați angajările făcute de domnul Daea? De asemenea, vă rog să ne spuneți cine se află pe lista dumneavoastră pentru angajări la Minister, imediat după ce vă preluați portofoliul? ‘, a întrebat Cernic.

Răspunsul lui Barbu, mai degrabă din categoria ”astea-alea”, prin care el n-a spus nimic iar audiența a înțeles exact același lucru:

‘Evaluarea familiei domnului Petre Daea, care sunt angajați în Minister, dumneavoastră ați avut posibilitatea să faceți evaluarea, dacă doreați, când ați fost la guvernare și ați avut secretari de stat și secretari generali în Ministerul Agriculturii! Aveați posibilitatea și dumneavoastră să faceți evaluarea persoanelor pe care le-ați menționat! A doua întrebare nu își are rostul.’, a răspuns Florin Barbu.

Dacă despre nea Petrică se știe că Busi nu i-a fost doar subaltern în periada când era director la ANIF, ci chiar a simțit nevoia să-i i-a public apărarea(n.n. neinspirată decizie au catalogat-o unii la acel moment) la moțiunea din aprilie, chiar de la tribuna Parlamentului.

Cât privește a doua întrebare, privind ” lista pentru angajări la Minister” nu doar că ”își are rostul” pe parcursul întregului mandat de ministru dar în același timp reprezintă un cartof fierbine. Tocmai angajările i-au adus dosar penal lui Chesnoiu și l-au dus din biroul de ministru direct în sala de judecată, în boxa inculpaților. Așadar, mierea poate avea efect de boomerang dacă Busi nu se limitează doar la a milita pentru introducerea ei pe lista cu produse ucrainene pentru care este interzis importul în România și va decide să bage mâna în borcan…

La finalul audierilor Barbu a primit aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului, 29 de voturi pentru și 7 împotrivă.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!