Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DOSAR CORUPȚIE MINEL PRINA: JUDECĂTORII DE LA MEHEDINȚI AMÂNĂ A ȘASEA OARĂ PRONUNȚAREA!

08. iunie. 2023

Judecătorii Tribunalului Mehedinți au anunțat joi că amână cu încă două săptămâni pronunțarea unei decizii în dosarul în care fostul primar al Slatinei, Minel Prina, a fost judecat alături de alți patru inculpați pentru fapte de corupție. Cercetarea judecătorească în acest dosar s-a încheiat pe 26 ianuarie iar de atunci soluția a tot fost amânată. Potrivit Codului de Procedură Penală, „deliberarea, redactarea și pronunțarea hotărârii nu pot avea loc mai târziu de 120 de zile de la închiderea dezbaterilor”, la termenul din 8 mai amânarea fiind motivată de obligativitatea respectării principiului continuității completului de judecată. Dosarul a intrat pe rolul instanțelor(n.n. inițial Tribunalul Olt, ulterior strămutat la Tribunalul Mehedinți) din 2016.

La ultimul termen, deși procurorul DNA a cerut condamnarea inculpaţilor conform circumstanţelor personale şi contribuției avute la săvârşirea infracțiunii, apărătorii tuturor inculpaților au solicitat încetarea procesului penal apreciind că în cauză s-a împlinit termenul de prescripție la data de 13.12.2019. În rechizitoriul de trimitere în judecată procurorii DNA au reținut faptul că, în cursul lunii iunie 2011, Minel Prina, care era pe atunci administrator public al municipiului Slatina, a intervenit pe lângă Mirela Pătru, director executiv adjunct al Direcției Administrarea Domeniului Public și Privat, ca să-l ajute pe inculpatul Severus Marinescu să pună mâna pe un teren din Slatina.

Reamintim că în prezent Prina este fugit în Italia unde așteaptă să afle dacă judecătorii din Milano îl vor extrăda să execute în Rmânia cei patru ani de pușcărie la care a fost condamnat de ICCJ tot pentru corupție.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!