Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DECIZIE DEFINITIVĂ A ICCJ: PROCURORUL SORIN LIA VA FI CERCETAT ÎN LIBERTATE!

18. mai. 2023

Judecătorii Înaltei Curți de casație și Justiție au respins contestația prcurorilor Parchetului Curții de Apel Craiova și au decis ca Sorin Lia să fie cercetat în stare de libertate. Decizia de miercuri este definitivă și îi vizează și pe ceilalți trei inculpați.

Soluția pe scurt: „Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova împotriva încheierii nr.1 din data de 11 mai 2023, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Craiova – Secţia penală şi pentru cauze cu minori, în dosarul nr. 1699/54/2022/a6, privind pe intimaţii inculpaţi Rădoi Costel-Florin, Tudose Adrian, Bulintiş Narcis Sorin şi Lia Sorin Marian. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea contestaţiei formulate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova rămân în sarcina statului. Onorariile parţiale cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii inculpaţi Rădoi Costel Florin, Tudose Adrian şi Bulintiş Narcis Sorin, în cuantum de câte 85 lei, rămân în sarcina statului. Definitivă”

Procurorul a fost reținut săptămâna trecută pentru 24 de ore în arestul IPJ Dolj de către procurorii Parchetului Curții de Apel Craiova, care îl acuzat că în perioada 17-26 februarie 2022 a comunicat printr-un angajat al poliţiei informaţii din mai multe dosare pe care le avea în lucru. De asemenea, i-ar fi comunicat unui poliţist informaţii cu caracter secret de serviciu şi în intervalul 21 decembrie 2022- 17 ianuarie 2023.

Lia mai este acuzat și că ar fi falsificat un ordin de deplasare pentru a scăpa de o amendă primită după ce a fost prins circulând cu viteză, dar și că în noiembrie 2016 ar fi intervenit la un procuror stagiar pentru ca acesta să pronunţe o soluţie favorabilă unui inculpat.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!