Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

CURTEA DE APEL CRAIOVA RESPINGE CEREREA DE ARESTARE A FOSTULUI PRIM PROCUROR DE LA CORABIA!

11. mai. 2023

Judecătoarea de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Craiova a respins prpunerea procurorilor de arestare a lui Lia Sorin, Bulintiș Sorin, Tudose Adrian și Rădoi Costel. Fostul prim procuror de la Corabia a fost asistat de avocat din oficiu.

Respinge propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor. Cheltuielile judiciare rămâne în sarcina statului. Onorariul avocatului desemnat din oficiu pentru inculpatul Lia Sorin Marian se va achita din fondurile M.J., rămânând în sarcina statului. Cu drept de contestaţie. Pronunţată în şedinţa Camerei de Consiliu, azi, 11.05.2023.

Procurorul este acuzat că în perioada 17 – 26 februarie 2022, a comunicat către persoane neautorizate, prin intermediul unui lucrător de poliţie, informaţii nedestinate publicităţii din mai multe dosare, aflate în lucru în anchetă proprie, iar în perioada 21.12.2022 – 17.01.2023, a comunicat către persoane neautorizate (lucrător de poliţie) date şi informaţii cu caracter secret de serviciu. Totodată acesta este acuzat favorizarea făptuitorului în formă continuată, raportat la modul deinstrumentare şi soluţionare a unei cauze penale şi la modalitatea de gestionare a informaţiilor clasificate înaintate la parchet în luna decembrie 2022, în scopul protejării activităţii de comerţ ilicite desfăşurate de un lucrător de poliţie precum și abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului, raportat la instrumentarea unor dosare penale, în scopul exonerării de la răspundere penală a reprezentanţilor unei societăţi comerciale. Ca procuror coordonator, în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, Lia ar fi intervenit la un procuror stagiar pentru ca acesta din urmă să pronunţe o anumită soluţie, favorabilă unui inculpat dintr-un dosarul penal, în care exercita supravegherea urmăririi penale. Fostul șef de la Rutieră Corabia este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de instigare (directă) la abuz în serviciu şi a unei infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale. Ceilalți doi inculpați reținuți pentru 24 de ore, Tudose Adrian și Rădoi Costel, sunt acuzați de instigare la sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri,  instigare (indirectă) la abuz în serviciu şi  instigare (indirectă) la favorizarea făptuitorului.

Alături de aceștia, în același dosar sunt urmăriți penală alți patru inculpați.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!