Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

RĂMÂI ”STATUIE VIE”: BUSI VREA ACUM OAIA BRAND DE ȚARĂ, CHESNOIU A RATAT STARTU’!

09. mai. 2023

Nu doar că pozează într-unul dintre cei mai înfocați fani ai lui ”nea Petrică”(n.n. e drept, nu așa rău ca și Chesnoiu încât să o comită penal pentru el!) ci pare că Busi vrea să-l detroneze la categoria ”dragoste pentru necuvântătoare”. A fost vaca, a fost boul iar azi la loc de cinste ajunge oaia. O vrea chiar brand pentru că ne dă atât de mult și bine încât România a ajuns, spune deputatul, ”să fie în primele 2-3 țări din Uniunea Europeană, la carnea de oaie, iar anul trecut, 17% din oile din Uniunea Europeană au fost din România!” Normal că-n stilu-i caracteristic, își trage foc și pe propria turtă. Nu dă Cezarului (n.n. oaia și crescătorii) tot ce-i aparține, mai oprește puțin și pentru a marca la activitatea parlamentară în ziua decntului din toamna anului viitor căci… lista scurtă, aspiranți mulți: ”La toate aceastea, am contribuit și noi, cei care suntem temporar, în funcții publice, prin măsurile pe care le-am luat pentru acest sector – ajutorul de minimis pentru lână, dublarea subvențiilor pentru creșterea ovinelor, prevăzută în bugetul pe acest an.”

Dragostea pentru oaie a deputatului s-a născut fix zilele trecute când a participat la festivalul „Sambra oilor”din Țara Oașului, de la ”mirosul de iarbă proaspăt cosita, mirosul de brânză și de carne de oaie”. Poate a nutrit și până acum sentimente frumoase pentru ea(n.n. oaia) însă abia acum a reușit să le exprime și public într-un stil aproape… artistic.

Impresionat s-a postat și celălalt deputat de Olt, Chesnoiu. Ba chiar binecuvântat, chiar dacă a ratat startul(n.n. Busi mai iute-n tastatură…). Nu de oaie cât mai ales de dansul de la final: ”După ce treaba este terminată, toată lumea trece la dans. O atmosferă în care te simți mai român, mai aproape de rânduielile locului, mai așezat și curat sufletește.

Doi poeți ai neamului nedescoperiți încă…

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!