Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

MINISTRUL JUSTIȚIEI, PREDOIU, CU SPERANȚA, PRINA ȘI VÂLCOV CU FUGA!

08. mai. 2023

Zbatere mare la nivelul Ministerului Justiției pentru prindererea celor doi fugari, Darius Vâlcov și Minel Prina. Atât de mare încât ministrul Cătălin Predoiu(n.n. fost coleg de PD-L cu Vâlcov), are doar speranța… Nu ca cei doi să fie aduși în țară cât mai curând și încarcerați pentru ispășirea pedepselor ci ca măcar să fie localizați de autoritățile italiene(n.n. cu privire la Darius Vâlcov există voci care că Italia n-ar fi singurul ”refugiu”) înainte să-și aranjeze din nou ploile, în sensul de a se preda în raza unor curţi de apel care au o jurisprudenţă favorabilă celor care solicită respingerea procedurilor de extrădare.

Sper ca Poliţia italiană să-l localizeze şi aresteze cât mai repede sau mă rog, autorităţile din Italia, cât mai repede să o facă până să ajungă dânsul să se predea acolo unde vrea să se predea.Sper ca Poliţia italiană să îl localizeze, să îl aresteze mai repede pe domnul Vâlcov”( Cătălin Predoiu)

La aproape o săptămână de la condamnarea definitivă, singura comunicare publică din partea autorităților din România rămâne cea cu privire la faptul că cei doi fosti primari ai Slatinei au fost dați în urmărire generală. Procedural, în baza acestei decizii – Interpol va acționa în Italia pentru identificarea lor, urmând ca autoritățile italiene, după identificare, să-i rețină în baza mandatului de executare și, ulterior, o instanță va decide dacă îi extrădează sau nu în România.

Darius Vâlcov are de ispășit pedeapsă de şase ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Minel Prina a fost condamnat definitiv la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosar.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!