Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

CHESNOIU INSISTĂ: CONTESTĂ PROBELE PROCURORILOR DNA!

24. aprilie. 2023

La sfârșitul lunii martie judecătorii Inaltei Curți de Casație și Justiție au dispus „începerea judecății în cauza privind pe inculpatul CHESNOIU Adrian, trimis în judecată pentru săvârşirea în concurs, a patru infracțiuni de instigare (sub forma participației improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite, şi infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Magistrații au respins toate cererile și excepțiile invocate de către inculpați și au validat rechizitoriul procurrilor anticorupție precum probele administrate în timpul urmăririi penale.

Fostul ministru refuză să accepte decizia de a fi trimis în judecată pe fond astfel că a contestat decizia a doua zi după pronunțarea pe camera preliminară.

DNA îl acuză pe deputatul de Olt de faptul că în perioada 9 februarie – 11 aprilie 2022, în calitate de ministru, ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă, membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze lui Andrei Răducan (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene. Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la candidații “agreați”, respectiv Sandu Aurel, Corobea Mihai-Cosmin, Pârv Mihai și Lăscaie Cătălin Ionuț. După primirea subiectelor și promovarea probei scrise, Lăscaie ar fi fost respins la proba interviului. La intervenția directă a ministrului în cazul candidatului Sandu Aurel, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze, în condițiile în care acesta nu obținuse un punctaj corespunzător. Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând, în perioada ocupării funcției, venituri salariale în valoare de 50.995 lei.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!