Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

”HO, MIHAELA CĂ RECUPERĂM BANII DIN FONDURI EUROPENE”: JUDECATĂ PENTRU CORUPȚIE, NARCISA IONESCU FĂCUTĂ ”DIN PIX” ȘI ASISTENT DE PROIECT

05. aprilie. 2023

De la bine la și mai bine, dar mai ales la și mai mult. Cam acesta este parcursul Narcisei Ionescu după ce procurorii DNA au trimis-o în judecată pentru abuz în serviciu și instigare la fals informatic. Aceștia o acuză că, în calitate de director la Patrimoniu, a adus(n.n. împreună cu restul inculpaților) un prejudiciu de peste 2,5 milioane de euro instituției doar dintr-o lovitură – un contract de achiziții. La această concluzie au ajuns procurorii(n.n. cu prezumția bineînțeles). Nu însă și reprezentanții Primăriei Slatina, care nu doar că nu s-au constituit parte civilă în dosar dar au arătat că nu se pot lipsi de… serviciile inculpatei. I-au găsit pe repede înainte un loc călduț. Pentru început consilier al viceprimarului cu delegații pe patrimoniu, apoi director de cabinet și, ca să fie bine să nu fie rău, ca Narcisa Ionescu să nu simtă vreo “scădere” financiară(n.n. sechestrul DNA apasă…), au făcut-o și Asistent de proiect în cadrul echipei de proiect a UAT Municipiul Slatina pentru implementarea proiectului „Sistem ITS suport pentru sistemul integrat de management al locurilor de parcare-componenta de colectare a datelor și afişare a informaţiilor„. Toate prin dispoziția primarului.

Adică exact acolo unde e vorba despre fonduri cu care pare că se descurcă fără emoții Ionescu și pe care le reglează „din pix”. Așa au reținut procurorii în rechizitoriu citând declarația uneia dintre subalternele fostei directoare de la Patrimoniu:”Atunci când i-a reproșat Narcisei lonescu faptul că nu a participat efectiv la nici o procedură de negociere și nu a cunoscut că fac parte din comisie, considerând că i se cere doar să avizeze din punct de vedere juridic documentația, aceasta i-a răspuns :”Ho, Mihaela, că recuperam banii din fonduri europene.

Ca asistent de proiect Narcisa Ionescu primeşte corespondenţa (trimisă prin poştă, electronic sau fax) legată de proiect, o prezintă managerului de proiect, o distribuie personalului căruia i-a fost repartizată, expediază corespondenţa produsă de echipa de implementare. Ca director la Patrimoniu trimisă în judecata, corespondența dintre ea și subalterni s-a realizat prin ordine, bilețele și cu documente antedatate. Cât depre sarcina de a tehnoredacta materiale propuse de echipa de proiect, mare atenție la copy paste. Ultima dată, tocmai o eroare de tehnoredactare le-a întărit și mai mult suspiciunile procurorilor cu privire la legalitatea acțiunilor inculpaților: ”Cererea D.A.P. Slatina s-ar fi bazat în totalitate pe oferta depusă de S.C. Solutions Line S.R.L. care ar fi fost înregistrată la instituția publică, înaintea întocmirii de către funcționarii publici a referatului privind alegerea procedurii de achiziție a produselor menționate mai sus. Mai mult, conținutul ofertei respective ar fi fost copiat în integralitate, cu tot cu greșelile de ortografie, în cuprinsul strategiei de contractare și al caietului de sarcini”.

Așadar, e greu de spus care sunt ”atuurile” pentru care Primăria Slatina nu se poate lipsi de serviciile Narcisei Ionescu și mai ales de competențele sale chiar în domeniul în care DNA o acuză că a încălcat legea, dar o și recompensează periodic și continuu. Însă, la acest moment sunt suspiciuni. In rem, rezonabile sau nu, rămâne de văzut!

Print

One thought on “”HO, MIHAELA CĂ RECUPERĂM BANII DIN FONDURI EUROPENE”: JUDECATĂ PENTRU CORUPȚIE, NARCISA IONESCU FĂCUTĂ ”DIN PIX” ȘI ASISTENT DE PROIECT

  1. Narcisa Ionescu ne arata ca nu e foarte greu de a merge de la bine la si mai bine, in ciuda acuzatiilor pe care le are. Consider drept foarte interesant felul in care Primaria Slatina o recompenseaza periodic si continuu si cum se agata de competentele ei si le foloseste in favoarea sa. Este un exemplu de rezilienta si amabilitate in fata sistemului judiciar care merita urmat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!