Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DECIZIE ICCJ: ÎNCEPE JUDECATA ÎN DOSARUL DE CORUPȚIE AL LUI CHESNOIU!

29. martie. 2023

Completul de camera preliminară de la ICCJ a respins, miercuri, cererile și excepțiile invocate de apărătorul fostlui ministru, Adrian Chesnoiu, și ai celorlalți inculpați și a dispus începerea judecării cauzei pe fond.

«Respinge cererile şi excepţiile invocate de către inculpații Chesnoiu Adrian-Ionuţ, Sandu Aurel, Pârv Mihai, Lăscaie Cătălin, Corobea Mihai-Cosmin şi Răducan Andrei-Cristian. În baza art. 346 alin. (2) din Codul de procedură penală, constată legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul nr.16/P/2022 din 28 noiembrie 2022 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Timişoara, precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii în cauza »

Decizia nu este definitivă, incUlpații putând depune contestație.

Chesnoiu a fost trimis în judecată în decembrie anul trecut de DNA pentru patru fapte de instigare (sub forma participației improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite, și pentru o faptă de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Alături de acesta vor mai răspunde în fața judecătorilor ICCJ Andrei Cristian Răducan, la data faptelor director general adjunct în cadrul MADR, pentru patru fapte de complicitate la infracțiunea de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite, Aurel Sandu, fost șef serviciu în cadrul MADR, Cosmin Mihai Corobea, fost consilier clasa I în cadrul MADR, Mihai Pârv, fost director executiv adjunct gradul II la Direcția pentru Agricultură Județeană Arad și Cătălin Ionuț Lăscaie, la data faptelor și în prezent consilier județean în cadrul Consiliului Județean Dâmbovița și vicepreședinte al unei organizații județene de partid.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!