Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

EFECTUL DNA: NARCISA IONESCU SCHIMBATĂ DIN FUNCȚIA DE DIRECTOR AL DIRECȚIEI PATRIMONIU!

14. martie. 2023

Narcisa Ionescu a fost schimbată din funcția de director al Direcției Patrimoniu din cadrul Primăriei Slatina după ce procurorii DNA au trimis-o în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și instigare la fals informatic. În locul ei a fost numită prin dispoziție Mihaela Diaconu.

În ceea ce privește parte din atribuțiile acesteia, în relaţiile cu alte autorităţi publice, cu persoanele fizice sau juridice române și străine, a fost împuternicit să semneze in faţa notarului public , toate actele și contractele referitoare la activitatea Serviciului public — Direcţia Administrare Patrimoniu (pentru care este necesară forma autentică) viceprimarul Berechet. Tot el este cel care o înlocuiește pe Narcisa Ionescu în Adunarea Generală a operatorului regional S.C. Loctrans, prin dispoziția primarului Moț.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență faptul că în cursul lunii aprilie 2020, în contextul pandemiei de Covid 19, inculpata Ionescu Narcisa Ionela, în calitatea menționată mai sus, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi încheiat cu S.C. Solutions Line S.R.L un acord cadru și două contracte subsecvente, ce ar fi avut ca finalitate achiziționarea de către Direcția Administrare Patrimoniu din cadrul Primăriei municipiului Slatina, județul Olt, la prețuri supraevaluate (și de patru ori), a unor materiale sanitare. Ca urmare a acestor demersuri ar fi fost creat un prejudiciu Direcției Administrare Patrimoniu (D.A.P.) Slatina în sumă totală de 2.555.386 lei. Trebuie precizat că achizițiile de mai sus au fost posibile în contextul în care: – la data de 02 aprilie 2020, atribuțiile de încheiere a contractelor au fost delegate de Primăria municipiului Slatina Direcției Administrare Patrimoniu (D.A.P.) în condițiile în care în subordinea Consiliului Local funcționa deja un serviciu specializat în achiziții publice, – înregistrarea electronică a documentelor privind relația cu S.C. Solutions Line S.R.L ar fi suferit modificări atât în sensul antedatării cât și al postdatării documentelor ce atestau pașii de parcurgere a procedurii de achiziție, – cererea D.A.P. Slatina s-ar fi bazat în totalitate pe oferta depusă de S.C. Solutions Line S.R.L. care ar fi fost înregistrată la instituția publică, înaintea întocmirii de către funcționarii publici a referatului privind alegerea procedurii de achiziție a produselor menționate mai sus. Mai mult, conținutul ofertei respective ar fi fost copiat în integralitate, cu tot cu greșelile de ortografie, în cuprinsul strategiei de contractare și al caietului de sarcini.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!