Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

TREI ANI DE ÎNCHISOARE CU SUSPENDARE PENTRU COMPLICITATE LA ABUZ ÎN SERVICIU ÎN DOSARUL MĂȘTILOR ACHIZIȚIONATE DE PRIMĂRIA SLATINA ÎN PANDEMIE!

14. februarie. 2023

 Judecătorii de la Tribunalul Olt au admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie cu inculpata LICĂ Florentina(inspector în cadrul Direcţiei Administrare Patrimoniu Slatina), cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu. Au dispus condamnarea acesteia la trei ani de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de patru ani.

”În baza art. 48 alin. 1 din Codul penal rap. la art. 297 alin. 1 din Codul penal şi art. 132 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 309 din Codul penal şi art. 480 alin. 4 din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpata LICĂ Florentina, starea civilă – căsătorită, ocupaţia – inspector în cadrul Direcţiei Administrare Patrimoniu Slatina, studii superioare, fără antecedente penale, cercetată în stare de libertate în prezenta cauză, la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de Complicitate la infracţiunea de Abuz în serviciu. În baza art. 66 alin. 1 lit. a şi b din Codul penal, interzice inculpatei ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe.”

Totodată, prin decizia de marți, instața obligă inculpata să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Şcolii Gimnaziale Eugen Ionescu, mun. Slatina, jud. Olt sau în cadrul Şcolii Gimnaziale Ştefan Protopopescu, mun. Slatina, jud. Olt, pe o perioadă de 100 de zile.

Reamintim că acesta este o disjungere din dosarul achizițiilor făcute în perioada pandemiei de Primăria Slatina prin Direcția de Patrimoniu, instrumentat în prezent de procurorii anticorupție și în care s-a dispus până în prezent urmărirea penală împotriva mai multor funcționari ai instituției dar si oameni de afaceri.

Print

One thought on “TREI ANI DE ÎNCHISOARE CU SUSPENDARE PENTRU COMPLICITATE LA ABUZ ÎN SERVICIU ÎN DOSARUL MĂȘTILOR ACHIZIȚIONATE DE PRIMĂRIA SLATINA ÎN PANDEMIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!