Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

THEODOR BERNA, PRINCIPALUL DENUNȚĂTOR AL LUI VÂLCOV ȘI PRINA, RECONFIRMĂ LA ICCJ ȘPAGA DE 2 MILIOANE DE EURO!

16. ianuarie. 2023

Doar un singur martor din cei cinci citați a fost prezent luni în sala de judecată de la ICCJ unde se judecă apelul în dosarul în care Vâlcov este acuzat de mai multe fapte și corupție și în care pe fond a fost condamnat la 8 ani de închisoare. Este vorba despre principalul denunțător în cazul său, administratorul SC Tehnologica Radion SRL București, Theodor Berna, fost consilier al lui Traian Băsescu la Primăria Generală.

Theodor Berna și-a menținut luni în fața completului de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție declarațiile date pe 10 septembrie 2014 în fața procurorilor DNA când a formulat primul denunț împotriva lui Darius Vâlcov și Minel Prina.

Berna a reconfirmat că i-a oferit lui Darius Vâlcov 20% din valoarea unor lucrări din bani publici. În schimbul banilor, acesta trebuia să își folosească influența de primar astfel încât firma lui Berna să câștige lucrările. Darius Vâlcov a acceptat propunerea, firma respectivă a câștigat lucrările, iar banii i-au fost înmânați personal lui Darius Vâlcov, în pungă, în mai multe tranșe. Contractele câștigate de firma lui Berna au fost în valoare totală de 95 de milioane de lei. Nici Minel Prina n-a scăpat de acuzațiile lui Berna, acesta arătând că începand cu jumatatea anului 2012, datorita unor probleme financiare existente in cadrul firmei sale nu a mai putut face platile catre Bogdan Darius Valcov, iar de atunci a avut mai multe întâlniri cu Prina căruia i-a dat o parte din bani.

”La data de 10.09.2014, Theodor Berna (…) a formulat un denunt din care rezulta ca, in cursul anului 2009, in calitate de administrator al SC Tehnologica Radion SRL Bucuresti, denuntatorul Theodor Barna l-a contactat pe Valcov Bogdan Darius, primar al municipiului Slatina, judetul Olt, caruia i-a propus, ca in schimbul oferirii sprijinului constand in influentarea factorilor de decizie din cadrul autoritatilor contractante in vederea castigarii unor licitatii de lucrari pentru obiective situate in municipiul Slatina, orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti, sa ii dea 20% din valoarea sumelor incasate (fara TVA) conform contractelor de executie a respectivelor lucrari. In urma acceptarii propunerii facute, SC Tehnologica Radion SRL a castigat licitatiile organizate in cadrul Proiectului ‘Extinderea si reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa si apa uzata in judetul Olt’, avand ca obiect semnarea contractelor cu Compania de Apa Olt pentru urmatoarele lucrari: (…) Denuntarorul Theodor Berna si Valcov Bogdan Darius au stabilit de comun acord, in urma unor intalniri avute la sediul firmei SC Tehnologica Radion SRL, ca sumele de bani sa fie remise primarului, in numerar, in lei si numai la sediul firmei. Astfel, in baza acestei intelegeri, incepand cu luna decembrie 2010, Valcov Bogdan Darius s-a prezentat periodic la sediul SC Tehnologica Radion SRL din Bucuresti, unde a primit de la denuntatorul Berna Theodor sume de bani in lei, remiterea fiind realizata ori de cate ori contractantul Compania de Apa Olt efectua plati in contul SC Tehnologica Radion SRL. La momentul efectuarii platilor de catre Compania de Apa Olt, Valcov Darius Bogdan se prezenta la sediul SC Tehnologica Radion SRL, dupa ce il suna in prealabil pe telefonul mobil pe martorul Berna Theodor. Remiterea sumelor de bani catre Darius Bogdan Valcov s-a realizat in pungi de plastic in transe cuprinse intre 400.000 si 1.000.000 de lei”.

Darius Vâlcov n-a fost prezent nici la acest termen, fiind reprezentat de avocatul său.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!