Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

BLAGA, AUDIAT LA ICCJ ÎN DOSARUL DE CORUPȚIE AL LUI DARIUS VÂLCOV!

11. ianuarie. 2023

Printre martorii încuviințați de Completul de 5 care judecă apelul în dosarul în care Vâlcov a fost condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare se numără și Vasile Blaga. Acesta a fost deja citat pentru a fi audiat la primul termen de săptămâna viitoare. Darius Vâlcov a formulat încă de la arestarea sa în 2015 un denunț împotriva fostului său șef politic, în care îl acuza că a fost cel care i-a cerut să facă presiuni pentru ca Tehnologica Radion să câștige contractul cu CAO.

Inculpatul Valcov Darius a aratat ca, in anul 2009, a fost chemat de Vasile Blaga la sediul central al Partidului Democrat Liberal si i-a spus, confidential, ca stie ca in Olt se va licita pentru niste lucrari de reabilitare a retelelor de apa si canalizare, transmitandu-i, fara echivoc, ca alocarea in viitor a fondurilor pentru unele lucrari la Primaria Slatina se va face sub conditia ca SC Tehnologica Radion SRL sa castige licitatiile. Prin urmare, inculpatul trebuia sa intervina pentru anularea licitatiilor, scopul urmarit fiind acela ca SC Tehnologica Radion SRL, prin reprezentantul sau Berna Theodor, sa castige toate cele 3 licitatii„.

Vâlcov a mai declarat la DNA că, despre solicitarea lui Vasile Blaga de a sprijini câștigarea licitațiilor, i-a relatat și administratorului public de la acea dată, Minel Prina, care atât cu prilejul audierii de către procurori dar și în timpul confruntarii cu Darius Vâlcov, a declarat ca în anul 2009 fostul primar i-a spus ca Theodor Berna este reprezentantul lui Vasile Blaga și că trebuie să ajute Tehnologica Radion SRL să câștige licitațiile la SC Compania de Apa Olt SA.

Vasile Blaga a negat la acel moment toate aceste acuzații, punându-le pe seama unei încercări a lui Vâlcov de a scăpa de pedeapsă: ”Nu i-am cerut domnului Vâlcov și nimănui, așa cum am declarat și ieri, să acorde cuiva în țara asta vreun contract, nici pentru firma Tehnologica, nici pentru altă firmă, nu aveam niciun motiv să-i spun lucrurile acestea. Domnul Vâlcov, inițial, ca să-și rezolve problemele față de subordonați, probabil că a făcut astfel de declarații acolo. Niciodată nu am fost implicat în atribuirea unui contract vreunei firme, nu am intervenit și nu am fost la sediul partidului ca să-i spun să-i dea vreun contract firmei Tehnologica. Probabil, vrea să scape ca și alții de pedeapsă sau de o parte din pedeapsă. Nu puteam în 2009 să discut cu el contractări din 2010.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!