Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

NOAPTEA MINȚII: FOSTUL PRIMAR DE LA VITOMIREȘTI ARUNCĂ ÎN JOC BUNURILE MAMEI CONTRA 100 MII DE EURO!

13. decembrie. 2022

Fostul primar de la Vitomirești, trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru fapte de corupție în legătură cu derularea contractului de execuție lucrări ce avea ca obiect ,,Modernizare infrastructură rutieră locală în comuna Vitomirești, județul Olt” prin FDI face o mutare de noaptea minții. Nu doar că frizează ridicolul absolut dar cu siguranță l-ar face invidios chiar și pe Darius Vâlcov. Dacă acesta din urmă a încercat să pună la adăpst cele trei lingouri găsite de procurori la percheziții, motivând că ele au fost achiziționate de tatăl său, Rotea merge și mai departe. Cere să-i fie restituiți cei 100 mii de euro plăți drept cauțiune să poată ieși din arest, punând la bătaie, în schimb, un teren. Nu al său ci al mamei sale, care nu doar că nu are nici o legătură cu dosarul în cauză dar nu-l mai are în întreținere de ani buni pe ”minorul” Rotea Ion Robert. Deloc imprevizibil, cererea i-a fost respinsă de judecătorii de la Tribunalul Olt:

Solutia pe scurt: În baza art. 217 alin. 4 si 5 C.proc.pen. respingere ca nefondata cererea petentului inculpat Rotea Ion Robert, privind: – înlocuirea obiectului asupra căruia poarta cautiunea, respectiv a sumei de bani, în cuantum de 100.000 euro, cu o garanţie reala imobiliara, asupra unui teren, cu constructii, proprietate a mamei inculpatului. În temeiul art. 275 alin. 2 C.proc.pen., obligă petentul la plata sumei de 100 lei, cheltuieli judiciare către stat.

Și nu se oprește aici fostul primar, azi inculpat. Merge mai departe și de aceeași manieră procedează și în cazul măsurii asiguratorii instituită de procurorii anticorupție și menținută de judecătorii de la Tribunalul Olt împotriva sa. Vrea să-i fie degrevate imobilele personale. Nu degeaba ci face și o ofertă la schimb. Tot cu bunuri aparținând mamei sale! Dar nici de data aceasta nu e de nerefuzat. Dimpotrivă, judecătorii respingând și această a doua cerere, ambele rămânând cu siguranță în analele justiției…

Solutia pe scurt: În baza art. 342 C.p.p., rap. la art. 249 alin. 1 şi 5 din Codul de procedură penală, respinge, ca inadmisibilă, cererea de schimbare a obiectului asupra căruia poartă măsura asiguratorie a sechestrului asigurator instituită în sarcina petentului inculpat Rotea Ion Robert, prin Ordonanţa nr. 31/P/2022 din 13.mai 2022 privind: – ridicarea măsurii asiguratorii de pe imobilele retinute în această ordonantă, corelativ cu – instituirea măsurii asiguratorii asupra unor imobile/terenuri, proprietate a mamei inculpatului. În temeiul art. 275 alin. 2 C.proc.pen., obligă petentul la plata sumei de 100 lei, cheltuieli judiciare către stat.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!